Mainos

13 adoptiolapsen äiti: ”Rakkaus on asia, joka kasvaa ajan mittaan”

Katie Davis Majors muutti Ugandaan vuosikymmen sitten aavistamatta saavansa matkan aikana 13 lasta.

Äitiyteen usein liitetty myytti kertoo, että rakkaus lapseen – myös adoptiolapseen – syttyy ensisilmäyksellä. Näin ei kuitenkaan aina ole, eikä sen näin tarvitse ollakaan. Rakkaus voi kehittyä myös sitä ilmentävien tekojen myötä, kertoo kirjailija Katie Davis Majors. Katie tunsi monet 13 lapsestaan pitkään ennen kuin hänestä tuli heidän äitinsä. 

Askeleet vanhemmuuteen olivat hapuilevat. Sydämessään Katie kyllä tunsi rakkautta nykyisiä lapsiaan kohtaan jo heidät tavatessaan. Rakkautta, jollainen syntyy toista, huolenpitoa vaativaa ihmistä kohtaan.

– Epäröin vielä silloin, kun lapseni muuttivat luokseni, ja tunsin oloni väliaikaisratkaisuksi vielä pysyvää huoltajuussopimusta kirjoittaessani. Aluksi koin itseni usein lastenvahdiksi, hyvinä päivinä hauskaksi tädiksi, Katie kertoo Today-sivustolla.

Adoptiopapereita kirjoittaessaan nainen kyllä ymmärsi sitoutuvansa äitiyteen, mutta myös sen, että vieraiden ihmisten tunteminen perheenjäseniksi veisi aikaa.

Kasvaessaan rakkaus valtaa sydämen

Katien kokemuksen jakavat huoltajat saattavat tuntea itsensä huonoiksi vanhemmiksi, mutta heidän tulisi muistaa että joinain päivinä rakkaus ei ole tunne vaan valinta.

– Olit sitten millainen äiti vain, et ole menettänyt äidinrakkauden ihmettä. Rakkaus on asia, joka kasvaa ajan mittaan, Katie kertoo kirjoituksessaan.

Nainen ei itsekään etukäteen tiennyt näkevänsä vielä adoptiolastensa katseessa omien silmiensä säihkeen, kuulevansa heidän sanoissaan oman äänensä tai näkevänsä heidän käytöksessään omat tapansa. Hän ei osannut adoptiopapereita kirjoittaessaan odottaa, että vielä menisi öisin tarkkailemaan lastensa kaunista unta.

Rakkaus adoptiolapsiin kasvaa samoihin mittoihin kuin biologisiinkin lapsiin kohdistuva rakkaus. Viikkojen ja kuukausien kuluessa rakkaus muuttuu valinnoista tunteiksi, ja jossain vaiheessa rakastamista ei voi enää lopettaa. Uudet perheenjäsenet ovat kasvaneet osaksi adoptiovanhempaa.

– Rakkaus on valinta, ja kun valitsemme rakkauden, se kasvaa, Katie kirjoittaa.

Lähde: Today

***

1:17

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.