Mainos

12-vuotiaat henkilökunnan hoteisiin Ruotsin risteilyllä: ”Huoltaja niin humalassa, että pojat vietiin omaan hyttiin”

Kahden 12-vuotiaan ja yhden 9-vuotiaan pojan huoltaja joi Ruotsin risteilyllä itsensä niin humalaan, että laivan henkilökunta otti pojat huolehtiakseen. Alaikäisen valvojalta edellytetään vastuullisuutta, muistutetaan Tallink Siljalta.

Aulikin 12-vuotias poika oli ystäväperheen 12-vuotiaan ja 9-vuotiaiden poikien kanssa Ruotsin risteilyllä, kun hän sai myöhään illalla puhelinsoiton laivalla työskentelevältä sairaanhoitajalta.

Sairaanhoitaja kertoi, että poikien huoltajana toiminut ystäväperheen äiti oli niin humalassa, että sairaanhoitaja oli ottanut pojat hoitaakseen ja vienyt heidät omaan erilliseen hyttiin.

– Olin aika sokissa, kun soitto tuli, Aulikki myöntää.

Henkilökunta vei lapset aamiaiselle ja uimaan

Äiti, jonka oli pitänyt hoitaa lapsia reissulla, oli törmännyt laivalla ystäväänsä ja alkanut juoda. Aulikki kertoo, että tiedossa on ollut, että hän juo välillä liikaa, mutta Aulikki oli ajatellut, että tämä laivareissu olisi perhematka, jolla ei juotaisi lainkaan.

Puhelu laivalta tuli kuitenkin jo risteilyn ensimmäisenä iltana.

– Minulta kysyttiin, tunnenko naishenkilön ja vastasin, että poikani on hänen kanssaan. Minulle kerrottiin, että nainen on niin humalassa, että pojat on viety nukkumaan omaan hyttiin.

Laivan henkilökunta piti lapsista huolta ja heidät oli viety seuraavana aamuna syömään buffettiin ja uimaan. Vartija oli käynyt tarkastamassa poikien tilannetta yöllä.

– Pojat eivät olleet moksiskaan, luulivat varmaan, että äiti on vaan kipeänä, Aulikki kertaa.

”Tällaisia tilanteita on onneksi harvoin”

Tapaukset, joissa lasten huoltajat juovat niin paljon, että laivayhtiö alkaa katsoa lasten perään, ovat Tallink Siljan mukaan harvinaisia. Jokainen tilanne hoidetaan erikseen kokonaiskuvaa arvioiden, kertoo viestintäasiantuntija Sari Sillman.

– Alaikäisen huoltajalta tai valvojalta edellytetään toki vastuuntuntoista toimintaa. Jos hän on juonut itsensä niin humalaan, ettei kykene huolehtimaan valvottavistaan, hän on laiminlyönyt tehtävänsä, Sillman toteaa.

– Tällaisia ikäviä tilanteita on laivoilla onneksi harvoin.

Pojat oli tässä tapauksessa annettu takaisin huoltajalle vasta sen jälkeen, kun hän oli selvin päin, ja sillä ehdolla, ettei hän juo enää lainkaan koko laivareissulla.

”Henkilökunnan toiminnasta jäi turvallinen olo”

Aulikki kiittää Tallink Siljan ja erityisesti poikien perään katsoneen sairaanhoitajan toimintaa. Ensi sokki laantui heti, kun hän huomasi, että he ovat hyvissä käsissä.

– Olin niin helpottunut, kun hoitaja jutteli kanssani niin paljon ja minulle ilmoitettiin koko ajan, mitä tapahtuu. Henkilökunnan toiminnasta tuli turvallinen olo sekä minulle että pojille.

– Annan henkilökunnalle kymmenen pistettä toiminnastaan.

Äänestys

Oletko itse todistanut vastuutonta juomista risteilyllä?

Kyllä

En

Oletko itse todistanut vastuutonta juomista risteilyllä?

Kyllä 74%

En 26%

74%
26%
ääniä 7055 kpl

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.