12 tuntia, 15 saunaa ja kylpytakeissa halki kaupungin – siskokset riehaantuivat Saunapäivästä

Avointen ovien saunapäivä 1:46

MTV Uutiset seurasi Saunapäivänä kahden saunan ystävän kylpyreissua halki Helsingin. Kiintoisimmat löylyt tarjosi kulttuurisauna Lauttasaaressa.

MTV Uutiset tavoitti Milan ja Pian Helsingin Pohjoisrannasta. Siskosten saunapäivä alkoi Veikkauksen konttisaunasta Halkolaiturilla. Sisään konttiin, napakat löylyt, kylpytakki päälle ja vikkelästi autolle – siinä siskosten ensimmäinen saunarasti.

– Oikein hyvät löylyt, he ehtivät hihkaista, ennen kuin heidän autonsa kääntyi kohti Hernesaarta ja Löyly-saunaa.

Uimapuku päällä saunasta toiseen

Milan ja Pian tämän päivän tavoite oli 15 saunaa 12 tunnissa.

Pääkaupunkiseudun virallisen Saunapäivän ansiosta he pääsivät saunomaan paikkoihin, jotka ovat tavallisesti tilaussaunoja tai muuten vain harvakseltaan auki. Tiukan aikataulun takia vetivät siskokset kierroksen uimapuvuissa ja kylpytakeissa.

– Tosi kiva tapahtuma. Edellisen kerran tämä Saunapäivä oli maaliskuussa ja tavattiin ihania ihmisiä. Siksi tultiin uudestaan, minä Valkeakoskelta ja Mila Iittalasta, Pia Jokela kertoi.

Siskosten listassa oli hotellien saunoista Cumulus Meilahti, Sokos Hotel Albert ja Glo Hotel Art. Erityisiä kehuja saivat toista sataa vuotta vanha Lapinlahden Lähteen sauna ja design-sauna Löyly. Löyly oli omassa sarjassaan, koska se on savusauna.

Mielenkiintoisimman saunakokemuksen tarjosi Sähinän kulttuurisauna Lauttasaaressa.

– Emme ole ikinä nähneet kerralla niin paljon alastomia miehiä, molemmat naureskelivat. 

Lue myös:

    Uusimmat