12 asumokaa, jotka saavat sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta

Jos haaveilet nuorekkaasta lookista, katsasta tyylisi viimeistään nyt. Älä vanhenna itseäsi väärillä asuvalinnoilla. 

Nämä virheet saavat sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta.

1. Pukeudut pelkkään mustaan

Musta on väreistä selkeästi suosituin: se sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Monet suomalaisetkin luottavat mustaan. Karu totuus kuitenkin on, että musta kehu kuin vain harvaa kantajaa.

Kun ikää alkaa kertyä, myös ihon sävy muuttuu usein vaaleammaksi ja kalvakammaksi. Musta väri vain korostaa entisestään kalpeutta sekä ryppyjä ja vetää huomion tummiin silmäalusiin.

Jos kuitenkin pidät mustasta (ja vaatekaappisi on täynnä mustaa), panosta värikkääseen huiviin tai näyttävään statement-koruun.

Kokeile myös neutraaleja sävyjä, kuten kaakaon sävyjä, oliivinvihreää tai harmaata: ne ovat hillittyjä sävyjä, mutta tuovat kuitenkin toivottua kontrastia. Kokeile myös rohkeasti jalokivisävyjä emeraldinvihreästä safiirinsiniseen – nämä sävyt sopivat loistavasti, jos sinulla on jo harmaantuvat hiukset!

2. Peittelet muotojasi

Älä piilottele yli-isojen vaatteiden alla! Jos yrität peittää sekä lantiosi, kätesi ja vatsasi esimerkiksi muodottoman bleiserin alle, teetkin itsestäsi huomattavasti raskaamman näköisen. 

Panosta sen sijaan hyvin istuvaan takkiin, joka on tyköistuvampi vyötäröltä ja lyhyempää sorttia. Näin korostat naisellisia muotojasi ja luot kauniin linjan ylävartalollesi.

3. Hameen mitta on väärä

Vaikka ikää tulee mittariin, se ei tarkoita että hameenhelman tulisi laskea sitä mukaa. Nilkkoihin yltävä hame saattaa peittää polvet ja reidet, mutta se myös tuppaa tekemään sinusta leveämmän – ja hieman tyylittömän – näköisen.

Jos haluat löytää kaikkein imartelevimman hameen mitan omalle muodollesi, katso peiliin ja tarkista, missä kohtaa sinulla on kaikista hoikin kohta polven tietämillä: polven yläpuolella, polven alapuolella vai juuri polven kohdalla? Siinä kohtaa hameenhelmankin tulisi olla.

shutterstock_245129929
Pitkä helma.
shutterstock_239764615
Lyhympi helma.


4. Käytät vääränkokoisia rintaliivejä

Totta se on: vääränkokoiset rintaliivit saavat sinut näyttämään lyhemmältä, vanhemmalta ja painavammalta. Ne vaikuttavat ryhtiisi, povesi muotoon sekä jopa itsevarmuuteesi.

Jos käytät rintaliivejä niiden tiukimmassa hakasessa, se on merkki siitä, että on aika suunnata rintaliiviostoksille. Rintaliivitkin nimittäin venyvät ajan saatossa. Käy sovittamassa säännöllisesti erilaisia rintaliivejä ja tarkistuttamassa oikea kokosi: rinnat muuttuvat iän kertyessä, painonvaihteluiden ja hormonien vaikutuksesta.


5. Farkuissasi on liikaa stretchiä

Denimin sekaan kudottu joustava elastaani tekee stretchfarkuista mukavan pehmeät ja mukavat, mutta ne voivat mennä huonoiksi alta aikayksikön.

Parhaimmat farkut ovat sellaiset, joissa on vain pari prosenttia elastista materiaalia. Hyvät farkut seuraavat siluettiasi, ja ovat sen verran joustavat, ettet näytä puristuvan niihin.


6. Silmälasisi ovat liian tummat ja paksut


Tummat ja paksut kehykset vain korostavat ryppyjä ja tummia silmänalusia. Kokeile sen sijaan kevyitä, muovisia kehyksiä, joissa voi olla vaikkapa timanttikoristeita. Tällaiset lasit heijastavat paremmin valoa.

Rohkeimmat voivat kokeilla myös neonvärejä, jotka ovat sankojen sisäpuolella.

Jos pyrit peittämään silmäpusseja, älä valitse kaikista isoimpia kehyksiä: pienemmät ja kevyemmät kehykset sopivat aikuisemmalle naiselle.

7. Käytät pelkkiä trikoovaatteita 

Trikoo- tai jerseykangas ei korosta parhaimpia puoliasi: vaikka kangas tuntuu mukavalta, se on myös erityisen ihonmyötäinen. Jos kyseinen materiaali on lähellä sydäntäsi, valitse mieluummin rypytetty versio. Trikoomainen kangas näyttää myös halvalta.

8. Piilottelet kaulaasi

Moni alkaa piilotella kaulaansa vanhemmiten, mutta poolopaidat tai kilpikonnakaulukset eivät ole missään nimessä paras ratkaisu: valitse mieluummin v-muotoinen kaula-aukko, joka vetää huomiota dekoltee-alueelle, mutta ei näytä rinnusta. Suosi myös napitettavia kauluspaitoja!

Valitse myös pidempi kaulakoru – älä suosi choker-koruja. Kaulakorun tulisi olla vähintään 55 senttimetriä pitkä.

9. Shoppailet tyttäresi kanssa samoja vaatteita

Tyttäresi saattaa näyttää supersöpöltä värikkäässä kukkamekossa ja kiilakorkotennareissa, ja haluaisit itsekin pukeutua kuin hän – mutta malta mielesi.

Ei ole väärin seurata trendejä, mutta kaikki trendit eivät vain sovi kaikille. Suosi mieluummin klassista tyyliä.

10. Et käytä muotoilevia alusvaatteita

Muotoilevat alusvaatteet ja alusmekot sopivat kaikille naisille koosta riippumatta. Ne silottavat vartaloa ja saavat asut istumaan huomattavasti kauniimmin.

Älä siis säästele muotoilevia alusvaatteita pelkästään juhlatilaisuuksia varten, vaan voit ottaa jokapäiväiseen käyttöön. Tärkeintä on, että ne istuvat hyvin, etkä tunne oloasi epämukavaksi!11. Käytät liian painavia kenkiä

Paksut korot ja platoopohjalliset lisäävät vain painoa alavartaloon. Valitse mieluummin kiiltävät, virtaviivaiset ja sirot kengät. Jo pienetkin korot tekevät ihmeitä. Paras valinta löytyy teräväkärkisten kenkien parista!

12. Käytät huivia kuin mummo

Lyhyt silkkihuivi ei ole välttämättä paras valinta, ellet halua näyttää 1960-luvun lentoemännältä. Valitse sen sijaan hieman pidempi –  ja värikkäämpi –  huivi, jonka voit sitoa mitä erilaisemmin tavoin. Voit myös sitoa huivin leikkisästi käsilaukun kahvaan.

Lähde: Oprah

Lue myös:

    Uusimmat