12.2. Makea taatelileipä ja pistaasipähkinävoi

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl ruisrouhetta
  • 1 dl kaljamaltaita
  • 4 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl hienonnettuja pehmeitä taateleita
  • 1 dl auringokukansiemeniä
  • 2 tl suolaa

Yhdistä kulhossa neste ja siirappi keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne sekoittaen nesteeseen. Anna taikinan turvota 15 min ajan ja kaada sitten puuromainen seos voideltuun suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran uunivuokaan. Paista leipää 175 asteessa noin 1-1,5 tuntia. Nosta leipä jäähtymään ritilälle ja kumoa hetken päästä..

Vaahdotettu pistaasivoi

  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g voita
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1-2 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 tl sormisuolaa

Paahda pistaasit kuumalla pannulla ja jäähdytä hetki. Murskaa valkosipulinkynnet kulhoon ja lisää joukkoon pehmeä voi, etikka sekä hienonnettu persilja. Kaada lopuksi jäähtyneet pähkinät sekä suola kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat