11-vuotiaalla diagnosoitiin Parkinsonin tauti: "Tunsin, että taistelin yksin"

7:45

Alex Hillin oudot oireet alkoivat jo 8-vuotiaana. Vuosien varrella pojan oireisto paheni, kunnes hänellä diagnosoitiin harvinainen nuorella iällä alkanut Parkinsonin tauti.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten voit laskea riskisi sairastua diabetekseen!

Alex Hillin oireet alkoivat jo 8-vuotiaana. Alex valitteli jalkasärkyä äidilleen Sarah Hillille.

Kun poika oli kipuillut päiviä koulun liikuntatunnin jälkeen, ja laahasi kaiken lisäksi kävellessään toista jalkaansa, Hill vei hänet lääkäriin, kertoo BBC.

Lääkärin mukaan oireet eivät olleet vakavia. Pian Alex kuitenkin sai uusi oireita: hän ei halunnut jättää äitiään, vaikka oli menossa kouluun, ja hänelle kehittyi pakkomielteisiä oireita. Poika avasi makuuhuoneensa ikkunan ja huusi pihalla laulavia lintuja hiljaisiksi.

– Se oli niin outoa ja epätyypillistä hänelle, että menimme takaisin lääkärille tarkistamaan, josko pojan pitäisi tavata psykiatria, äiti kuvaa.

Heidät kuitenkin lähetettiin taas kotiin.

Lääkäri nauroi ajatukselle Parkinsonin taudista

Muutamia kuukausia myöhemmin Alex kaatui kesken keskustelun, eikä osannut selittää, miksi näin oli tapahtunut. Hänen käsialansa huononi ja hän vapisi.

Alexin isoisä pohti, voisiko lapsella olla Parkinsonin tauti. Lääkäri nauroi idealle.

Alexia hoidettiin epilepsian vuoksi, mutta hoidosta ei ollut mitään apua. Poika kaatuili kymmeniä kertoja päivässä.

– Hän ei voinut istua, koska oli niin mustelmilla, ja hänen piti maata vatsallaan, äiti kuvailee.

Lopulta Alex ohjattiin lastensairaalaan. Spesialistit löysivät oireiden juurisyyn: 11-vuotiaalla Alexilla oli harvinainen lapsuudessa alkanut Parkisonin tauti.

Kun asiaa myöhemmin tutkittiin, Alexilla oli ollut oireita jo kolmevuotiaana. Sitä, miksi hän sairastui, ei tiedetä. Perheen muilla jäsenillä ei ole tautia.

"Tunsin, että taistelin Parkinsonin tautia vastaan yksin"

12-vuotiaana Alex käytti liikkumiseen pääasiassa pyörätuolia. Hän vaihtoi koulua useita kertoja, ja häneen kokeiltiin erilaisia hoitoja. Perheelle tilanne oli vaikea.

– Tunsin, että taistelin Parkinsonin tautia vastaan yksin, koska Alexin iässä se on niin epätavallista. Kun kysyin ennusteesta, minua vain käskettiin pitämään hänet niin kunnossa ja terveenä kuin pystyin. Olin uupunut ja surin, ennen kuin minulla oli mitään surtavaa, Hill kuvaa.

"Alex ei tykkää käydä kokemuksiaan läpi"

Nyt Alex on 24-vuotias. Hän asuu hoitokodissa.

– Se tarkoittaa, että voin olla taas hänen äitinsä, en pelkästään hänen hoitajansa. Voimme pelata pelejä ja pitää hauskaa, äiti kertoo.

Hill vierailee poikansa luona joka toinen päivä, ja Alex käy perheensä luona ja erilaisissa sukutapahtumissa. Sairaudestaan hän ei halua keskustella yksityiskohtaisesti.

– Alex ei tykkää käydä kokemuksiaan läpi aina uudelleen. Hän keskittyy mieluummin hauskanpitoon tässä hetkessä, mikä on todella hyvä asenne, Hill kehuu.

Lähde: BBC.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja