11 asiaa, joita menestyneet ihmiset sanovat itselleen päivittäin

Menestyminen vaatii toimintaa – pelkkä haaveilu ei riitä.

Jokaisella on haaveita, unelmia ja tavoitteita elämässään. Se, mikä erottaa menestyvät ihmiset haaveilijoista, on toiminta. Menestyneet ihmiset ovat tehneet töitä toteuttaakseen haaveensa.

Mitäpä jos tänään lopettaisitkin haaveilun ja sen sijaan ryhtyisitkin tositoimiin? Kuulostaa ehkä helpolta, mutta kuinka moni oikeasti pystyisi siihen?

Business Insider kokosi yhteen 11 asiaa, jotka menestyneet ihmiset toistavat itselleen lähes päivittäin. Näistä ajatuksista kannattaa ottaa opiksi.

1. ”Jos en ehdi tehdä kaikkea tänään, voin ainakin aloittaa.”

Sinulla on suunnitelmia. Sinulla on tavoitteita. Sinulla on ideoita. Mutta niillä et tee mitään! Sillä totuus on, että sinulla ei ole yhtään mitään, ennen kuin teet niiden eteen mitään.

Annamme epäilyksen ja epätietoisuuden tulla päivittäin unelmiemme eteen. Valitse siis unelmistasi yksi ja ryhdy toimeen. Muista, että ensimmäinen askel on aina se vaikein – sen jälkeen on helpompaa. Tee se vaikein askel tänään ja voit taputtaa itseäsi olalle.

2. ”Tänään teen sen, mitä kukaan muu ei suostu tekemään.”

Usein helpoin keino olla erilainen on tehdä asioita, joita muut eivät suostu tekemään.

Valitse siis yksi asia ja ryhdy työhön. Kuvittele joka päivä jokin asia, jota kukaan muu ei tee, ja tee se itse. Se voi olla mitä vain! Tärkeintä on, että teet sen. Erotut joukosta ja olet muiden silmissä persoonallinen. Samalla huomaat, kuinka sinusta tulee entistä päättäväisempi ja vahvempi.

3. ”Tänään kohtaan pelkoni.”

Kovin usein jokin pelkäämämme asia paljastuukin aivan mitättömäksi. Oikeassa elämässä pelkomme harvoin käyvät toteen. Siksi pelot kannattaakin kohdata aina tilaisuuden tullen.

Jokainen tietää, millainen olotila seuraa jonkin itselle kammottavan asian kohtaamista. Jännitys purkautuu, olo on itsevarma ja ylpeä. Miksi et siis soisi itsellesi tuota olotilaa aina, kun mahdollista?

Aina, kun mielesi tekee sanoa ”ei”, ”en uskalla” tai ”en kykene”, tee juuri päinvastoin. Ylitä itsesi esimerkiksi kuntosalilla: kokeile liikettä, jota et ole aiemmin uskonut osaavasi tai tartu jännittävään haasteeseen työssäsi.

4. ”Tänään annan arvostusta sille, joka ei sitä saa.”

Kohtaamme arjessamme hyvin erilaisia töitä tekeviä ihmisiä. Saatamme jopa unohtaa, että he tekevät vain työtään – ja eivät välttämättä saa siitä kiitostakaan. Tee siis päivän hyvä teko ja lausu kauniit sanasi kaupan kassalle, postinjakajalle, siivoojalle tai vaikkapa työpaikkaruokalasi kokille. Usein arkisissa tilanteissa kohtaamamme ihmiset jäävät aivan liian vähälle huomiolle.

Kun annat kunnioitustasi muille, saat myös kunnioitusta osaksesi. Kun tuotat jollekin toiselle hyvää mieltä, saat sitä myös itsellesi. Laita hyvä kiertoon!

5. ”Tänään kuuntelen enemmän kuin puhun.”

Usein saatamme puhua vain, koska olemme kiinnostuneita siitä, mitä itse ajattelemme. Sen sijaan unohdamme kuunnella ja kiinnostua siitä, mitä muut ajattelevat. Muilla ihmisillä on kuitenkin todennäköisemmin jotain uutta sanottavaa, mistä voisit oppia.

Aidosti itsevarmat ihmiset eivät koe tarvetta puhua omista ajatuksistaan ja hakea niille näin hyväksyntää.

6. ”Tänään en välitä, mitä muut ajattelevat minusta.”

Vaikka muiden ajatuksia kannattaakin kuunnella, älä kuitenkaan välitä siitä, mitä he ajattelevat sinusta. Usein perustelemme jonkin unelmamme toteutusta sillä, että pelkäämme mitä muut meistä ajattelevat. Sehän on hullua! Elämäsi on vain sinun – elä se niin kuin sinä haluat.

7. ”Tänään vastaan kysymykseen, jota ei edes kysytty.”

Usein kysymystemme takana piilee jotain aivan muuta. Ystäväsi saattaa kysyä, kannattaisiko hänen lähteä opiskelemaan uutta alaa. Oikeasti hän saattaakin tarkoittaa, luuletko hänen pärjäävän uudella alalla? Olisiko hänestä uusiin haasteisiin?

Monen kysymyksen takana on lisää kysymyksiä. Ota aikaa, ja kuuntele tarkasti. Läheisesi ei vain halua vastausta, vaan tarvitsee niitä juuri sinulta.

8. ”Tänään en tavoittele täydellisyyttä.”

Tavoittelemme usein täydellistä lopputulosta, mikä on ymmärrettävää. Mutta todellisuudessa pidämme vain harvoin mitään täydellisenä ja löydämme aina jotain parannettavaa.

Keskity siis täydellisyyden tavoittelun sijaan tekemään parhaasi, olemaan läsnä ja sitten päästämään irti.

9. ”Tänään otan vastuun virheistäni.”

Kaikki tekevät virheitä ja tulevat niitä tekemään jatkossakin. Menestyneet ihmiset eivät oletakaan olevansa täydellisiä, vaan ajattelevat aina pystyvänsä oppimaan virheistään.

Mieti, mikä sinulla meni eilen hyvin. Sitten mieti, missä olisit pystynyt parempaan. Hyväksy se ja ota vastuu tekemisistäsi. Ja tiedä, että pystyt aina parantamaan.

10. ”Voin aina voittaa sinnikkyydelläni ja omistautumisellani.”

Kilpailu työmarkkinoilla, opiskeluissa ja elämässä ylipäätään on kovaa. Vertailemme itseämme aivan liikaa muihin. Totuus kuitenkin on, että aina löytyy heitä, jotka ovat lahjakkaampia, rikkaampia, kokeneempia ja kerta kaikkiaan parempia kuin sinä. Voit kuitenkin aina olla luovempi, tehokkaampi ja innovatiivisempi.

Vaikka näyttäisi siltä, ettet millään pysy nopeampien perässä, voit aina osoittaa sinnikkyydelläsi ja panostuksellasi, että sinussa on piilevää voimaa.

11. ”Tänään pysähdyn ja nautin saavutuksistani.”

Elämä ei ole vain suorittamista. Jos ajattelumallisi on juurikin sitä, tulet olemaan koko loppuelämäsi tyytymätön. Sillä saavutuksista täytyy osata myös nauttia.

Lisäksi pidä mielessäsi, että joitakin asioita et voi noin vain saada takaisin, jos ne menetät. Rakkaasi, lähimmät ystäväsi ja perheesi ovat tukiverkko, joista kannattaa pitää huolta.

Haaveesi eivät todellisuudessa ole olemassa. Vain se, mitä sinulla jo on, on todellista. Älä siis roiku liikaa haavemaailmassa. Opettele arvostamaan sitä, mitä sinulla on.

Mitä vinkkejä sijoittavat antaisivat? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja