11.8.2004 Sannan kesäkalakeitto

Kalakeitto

  • 7 dl kalalientä tai vettä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 limen mehu ja kuori
  • 3 porkkanaa
  • ½ kg uusia perunoita
  • 2 kesäsipulia varsineen
  • 500 g vaaleaa kalaa
  • n.1 tl suolaa

Raasta inkivääri ja hyvin pesty limen kuori. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää inkivääri, limenkuori ja fariinisokeri. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten kuoritut ja pilkotut porkkanat ja keitä n. 5 min. Pese perunat ja paloittele ne tarvittaessa. Hienonna myös sipulit. Säästä varret viimeistelyä varten. Lisää kattilaan perunat ja sipulit, keitä n. 10 minuuttia ja lisää sitten kookosmaito, limen mehu sekä paloitellut kalat. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna makujen vielä tasaantua kannen alla n. 10 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle hienonnetut sipulin varret.

Resepti: Ruokalan reseptikilpailun voittaja; Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat