100 000 kilometriä vuodessa vain viikonloppuisin: Teuvo Hakkarainen kertoo perusteet hurjille ajokilometreilleen – "Silloin kun puolue hajosi..."

Teuvo Hakkarainen taituroi linnunpöntön parissa minuutissa 3:15
Video: Näin syntyy linnunpönttö parissa minuutissa – tarvitaan vain Teuvo Hakkarainen ja moottorisaha

Iltalehti kertoi tänään perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen laskuttaneen eduskunnalta vaalikauden aikana yli 38 000 euroa kilometrikorvauksia. Hakkarainen kommentoi MTV Uutisille  hurjaa lukemaansa, joka on hänen mukaansa syntynyt pelkästään viikonloppuajoilla.

Kansanedustaja Hakkarainen nosti kilometrikorvauksia Helsinki-Viitasaari-välistä 28 kertaa ja Viitasaari-Helsinki-välistä 29 kertaa. Paikkakuntien välinen etäisyys on noin 400 kilometriä.

Hakkarainen nosti korvauksia myös hänen ajokorttinsa ollessaan hyllyllä ylinopeuden johdosta. Tuolloin Hakkaraista kyyditsi hänen kaverinsa.

– Kaveri kuskasi minua. Minun mielestä se on pykälien mukaista, kun minun autolla ajettiin. Ei minulle siitä kukaan ole mitään sanonut. Jos siinä jotakin epäselvää on, pitää selvittää, Hakkarainen sanoo.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kommentoi Iltalehden jutussa, että kilometrikorvauksia voidaan maksaa oman auton käytöstä, vaikka autoa ajaisikin joku muu.

"Enhän minä ole ajanut kuin viikonloppuna"

Valtaosasta ajokilometreistään Hakkarainen ei nosta korvausta – MTV Uutisille hän kertoo ajavansa 100 000 kilometriä vuodessa.

Hakkarainen selittää hurjaa kilometrimäärää puolueen edustustehtävillä.

– Silloin kun puolue hajosi ja siniset lähti, meille ei Savo-Karjalaan jäänyt edustajaa. Jouduin siellä kiertämään paljon. Pohjanmaalla olen kiertänyt myös, Hakkarainen kertoo.

Vielä erikoisemmaksi lukeman tekee se, että Hakkarainen kertoo ajavansa ainoastaan viikonloppuisin.

– Enhän minä ole ajanut kuin viikonloppuna. Enhän minä viikolla aja yhtään, kun olen eduskunnassa, Hakkarainen sanoo.

Vuodessa on yhteensä noin sata viikonloppupäivää. Ajatteko todella siinä ajassa 100 000 kilometriä?

– Kyllä se lähelle menee, Hakkarainen arvioi.

Täysin uskomattomalta kuulostava lukema tarkoittaa noin tuhatta kilometriä päivää kohden.

Tämä puolestaan merkitsisi kymmenen tunnin päivittäistä ajamista huimalla keskinopeudella 100 kilometriä tunnissa.

Kyydissä usein kollega, auto starttaa aamuyöstä

Kilometrikorvauksien osalta Hakkarainen korostaa, että hänen oma autoilunsa tulee eduskunnalle huomattavasti halvemmaksi kuin esimerkiksi lentokoneen käyttäminen.

Lisäksi Hakkarainen kyyditsee usein esimerkiksi kollegaansa Toimi Kankaanniemeä (ps.).

– Se juttu on niin, että aikanaan sovin [eduskunnan entisen talouspäällikön] Pertti Rosilan kanssa, että jos minulla on kyydissä esimerkiksi Kankaanniemi tai muu edustaja, saan täydet kilometrikorvaukset. Jos ajan yksin, niin minulla ei tule kilometrikorvausta muuta kuin Jyväskylään asti.

Hakkaraisen mukaan hänen kyydissään matkustaa ensi viikonloppuna neljä ihmistä. Mikäli heille pitäisikin hankkia lentoliput, lasku nousisi huomattavan korkeaksi.

Valinta ajaa itse yksityisautolla tarkoittaa myös sitä, että auto starttaa Viitasaaresta usein jo aamuyön pikkutunneilla.

– Eduskunnalle tulee paljon halvemmaksi, että ajan tuolla autolla. Minulle siitä ei ole mitään hyötyä, se on vain valvomista, Hakkarainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat