Mainos

10 vuotta sitten Maahan tippui avaruudesta timantteja – Syynä kauan sitten kadonnut planeetta?

Kymmenen vuotta sitten Maan ilmakehään syöksyi asteroidi, joka räjähti ilmassa. Kivenmurikan palasia putosi räjähdyksen seurauksena aavikolle Sudaniin. Kuumeisen etsinnän tuloksena aavikolta löydettiin peräti 600 meteoriitin palaa.

The Washington Post kertoo, että erityisen hienon tästä ns. Almahatta Sittan meteoriittilöydöstä on tehnyt se, että palasien joukosta on löytynyt pieniä timantteja.

Ja jos tämäkään ei tee löydöstä riittävän kiinnostaa, niin tutkijat ovat saaneet nyt pääteltyä, että timantit ovat syntyneet kovan paineen alaisina kauan sitten kadonneen planeetan syvyyksissä. Kyseessä on ollut Mars-planeetan kokoinen taivaankappale aurinkokunnan muodostumisen varhaisina aikoina.

Farhang Nabiei Sveitsin teknologisesta Instituutista kertoo, että Almahatta Sittan meteoriitti ja sen timantit liittyvät osana meidän omaa syntytarinaamme.

Mutta kysymys herää, että mitä tälle muinaiselle planeetalle oikein tapahtui?

Tutkijat eivät ole asiasta varmoja, mutta he uskovat, että aurinkokunnan sisäosissa liikkui kauan sitten useita protoplaneettoja, jotka törmäilivät keskenään ja hajosivat osiin.

Timantit ovat pieniä muistoja tästä muinaisesta planeetasta ja sen raivokkaasta tuhoutumisesta törmäyksen seurauksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.