10 uskomatonta faktaa Coca-Colasta – alkuperäinen käyttötarkoitus yllättää

Maaliskuussa 2014 tulee kuluneeksi tasan 120 vuotta siitä, kun ensimmäiset Coca-Cola -pullot ilmestyivät myyntiin. Lue yllättävät faktat brändistä ja sen historiasta!

Maailman tunnetuin juomabrändi Coca-Cola syntyi jo 1880-luvulla, mutta sen kaupallisen historian katsotaan alkaneen vuonna 1894, kun kauppias Joseph A. Biedenharn ryhtyi myymään juomaa pullotettuna. Pullotettu Coca-Cola täyttää siis tänä vuonna jo 120 vuotta. Lue mielenkiintoiset faktat juomasta ja sen historiasta:

1. Yhtiön logo on tunnetumpi kuin risti

Lähes tulkoon jokainen ihminen maailmassa tietää, mitä Coca-Cola on. Business Insiderin mukaan jopa 94 prosenttia maapallon väestöstä tunnistaa yhtiön logon. Sama pätee McDonald'siin: molemmat logot ovat tunnetumpia kuin kristinuskon ristinmerkki.

2. Coca-Cola on maailman toiseksi tunnetuin sana

Maailmanlaajuisesti tunnetuin ja ymmärretyin sana maailmassa on "ok". Kakkossijaa ymmärrettyjen sanojen listalla pitää yllättäen Coca-Cola.

3. Juoma kehiteltiin morfiiniriippuvuuteen

Coca-Colan keksijä, apteekkari John Pemberton kehitteli juoman alun perin lääkkeeksi omaan sodan jälkeiseen morfiiniriippuvuuteensa. Pemberton keksi Coca-Colan vuonna 1886.

4. Coca-Colat testataan tarkasti

Jokainen Coca-Cola-tuote testataan jopa 450 kertaa, ennen kuin se menee markkinoille.

5. Coca-Cola -juomien juomiseen menisi yli 9 vuotta

Coca-Cola Companylla on niin suuri juomaportfolio, että yhdeltä ihmiseltä menisi yli 9 vuotta kaikkien juomien maistamiseen. Valikoimiin kuuluu yli 3500 erilaista juomaa aina pullotetusta vedestä virvoitusjuomiin.

6. 55 miljardista juoma-annoksia 1,7 miljardia on Coca-Colaa

3,1 prosenttia maailmalla nautituista juomista on Coca-Colan tuotteita.

7. Coca-Cola yltää 2000 kertaa kuuhun

Jos kaikki maailmassa tähän mennessä tuotetut Coca-Colat laitettaisiin pikkupulloihin päällekkäin, yltäisi kasa maasta kuuhun yli 2000 kertaa.

8. Näin keskiverto ihminen juo Coca-Colan tuotteita

Keskiverto ihminen nauttii yhden Coca-Cola -brändin tuotteen joka neljäs päivä.

9. Joka sekunti juodaan yli 10 450 Coca-Cola Companyn virvoitusjuomaa

Vuoden jokaisen päivän jokaisena sekuntina maailmalla juodaan yhteensä 10 450 Coca-Cola Companyn virvoitusjuomatuotetta (Coca-Cola, Coca-Cola Light, Sprite, Fanta)

10. Vain muutama tietää reseptin

Coca-Cola Companyn mukaan Coca-Cola-juoman oikean reseptin tietää vain muutama ihminen maailmassa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat