Mainos

10 lapsen vanhemmilla on hädin tuskin rahaa kuukauden ruokiin – tahtovat silti yhden lapsen lisää

Perhe on joutunut tilanpuutteen vuoksi yhdistämään kaksi taloa ja muuttamaan yhden makuuhuoneen vaatehuoneeksi. Ruokakulujen jälkeen äidin palkasta jää käteen muutama satanen.

Kymmenpäisen lapsikatraan kasvattaminen on työlästä, mutta brittiläinen pariskunta kokee jokaisen lapsensa siunauksena ja kiireisen arjen miellyttävänä. 

Clive, 50, ja Louise, 34, haluaisivatkin vielä yhden pikkusisaruksen lapsilleen, joiden iät vaihtelevat viidestä kuukaudesta 17 vuoteen.

Hanketta hidastavat vain Louisen viimeisimpiin raskauksiin liittyneet komplikaatiot sekä perheen taloudellinen tilanne. Siivoojana työskentelevä äiti tienaa vajaat 1400 euroa kuussa, koti-isä ei penniäkään.

Lääkärin annettua Louiselle terveen paperit, pariskunta aikoo joka tapauksessa yrittää välittömästi 11. lasta. Louise ja Clive tietävät sydämissään riittävän rakkautta vielä useammalle jälkeläiselle, vaikka yksi lisälapsi tuottaneekin omia lisähaasteitaan jättiperheen jo ennalta vaativaan arkeen. 

Ei raha, vaan rakkaus

Perhe on yhdistänyt kaksi taloa saadakseen riittävästi kattoa päidensä päälle. Yksi kuudesta makuuhuoneesta on valjastettu vaatehuoneeksi perheen sadoille vaatepareille. Pyykkiä kertyy viikossa 35 koneellista.

– Vietän täällä suunnilleen tunnin joka päivä, Louise kertoo esitellessään vaatehuonetta Daily Mailin videolla.

Vaatetuksen lisäksi kymmenpäinen, kasvuikäisistä lapsista koostuva katras tarvitsee murua rinnan alle. Vanhempien onkin ostettava kuukaudessa reilusti yli tuhannella eurolla ruokaa jälkeläisensä ravitakseen. Viikoittain kotiin rahdataan esimerkiksi 15 muropakettia, kymmenen kiloa perunoita, seitsemän litraa maitoa ja 12 leipää. 

Liikkumista varten perhe tarvitsee kahta autoa, sillä aiemmin käytössä ollut minibussi joutui romuttamolle.

Lähtiessään ulos koko perheen voimin, vanhempien on oltava tarkkana rahankäytöstä. McDonald’sissa tarjotun perhelounaan hinnalla saa paljon leipää. Ulos lähtiessään perhe ottaakin usein mukaan omat eväät.

Juhliin tai lomiin harvoin varaa

Perhe lomailee harvoin – taloudellisista syistä. Tuhannet eurot kuluvat matkojen kustantamisen sijaan ruokalaskun maksamiseen.

– Rakkautemme on vahvempaa kuin halumme maata aurinkorannalla, sanoo Louise Daily Mailin haastattelussa.

Myös perinteiset perhejuhlat, kuten joulu, jäävät suuremmin juhlimatta. Kalliille lahjoille ei ole budjetissa sijaa, mutta rakkaus on lahja, joka lämmittää joka päivä.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.