1.12. Karjalanpaisti ja suklaakahvi

Karjalanpaisti

  • 400 g porsaan lapaa
  • 400 g naudan lapaa
  • 200 g lampaan lapaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 lanttu
  • 2 sipulia
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl kokonaisia maustepippureita
  • 0,5-1 rkl suolaa
  • voita paistamiseen
  • vettä

Leikkaa lihat 3 x 3 cm kuutioiksi. Kuori ja pilko juurekset ja lohko sipulit. Ruskista lihat pienissä erissä voissa pannulla ja kaada ne sitten kannelliseen uunipataan. Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada paistiliemi lihojen päälle pataan. Pyöräytä vielä kasvikset voissa pannulla ja lisää pataan. Mausta suolalla ja lisää kokonaiset pippurit ja laakerin lehdet. Lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 150 asteessa n. 3 tuntia (tai pidempäänkin, ruoka paranee vaan!). Kurkkaa pataan pari kertaa kypsennyksen aikana ja painele päällimmäisiä lihoja liemeen puukauhalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kera.

Suklaakahvi

  • vahvaa hyvää kahvia
  • suklaapaloja

Laita kahvikuppien pohjalle pala suklaata ja kaada päälle kahvi. Sekoita ja tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat