Lääkäri sanoi suorat sanat kuntoutuksessa – näin totaalisesti liikunta mullisti reumaa sairastavan Marun elämän

Mikä aiheutti reumaan sairastumisen ja millä tavalla Zumba lopulta muutti naisen koko elämän? Katso koko jakso tästä.

Reumaa sairastavan Maru Pietilän elämässä kääntyi viitisentoista vuotta sitten uusi sivu, kun lääkäri patisti elämäntapamuutokseen. Kahden pienen lapsen äiti näki mainoksen Zumbasta ja päätti kokeille lajia. Se oli rakkautta ensirytmistä alkaen. 

Sairaanhoitaja Maru muistaa hyvin epäileväiset ajatuksensa, kun silloinen esihenkilö ehdotti kuntoutukseen menemistä. 

– Ensin kaksi viikkoa kuntoutuksessa ja sitten puolen vuoden kuluttua viikon seurantajaksolle. Tämä kuulosti alkuun siltä, että ei, mutta sitten ajattelin kuitenkin lähteväni kokeilemaan, Maru Pietilä kertaa MTV Uutisten uudessa dokumenttisarjassa Maailmani muuttui.

Diagnoosi reumasta varjosti elämää. Sairaus oireili välillä niin pahasti, että pahimmillaan arjessa oli apuna pyörätuoli. Jos kuntoutuksesta olisi apua hyvän hoitotasapainon löytymisessä, kannatti tilaisuus käyttää hyödyksi, Maru mietti tuolloin.

Lääkäri sanoi kuntoutuksessa, että jokin harrastus piti löytää. Samalla tavalla ei voinut jatkua, sillä kaikki kuntoarvot ovat tosi huonot. Jotain pitää tehdä.

Zumba auttoi hoitotasapainon löytymisessä

Liikunnallista taustaa Maru ei omannut, mutta tanssimisesta hän oli aina pitänyt. Ainakin yökerhoissa. Ei aikaakaan, kun televisiosta pompahti silmille mainos Zumbasta. Sitä oli kokeiltava.

Loppu onkin historiaa. Maru hurahti lajiin niin, että se määrittää hänen elämäänsä vahvasti vielä tänäkin päivänä. 

Ei nimittäin kulunut ensimmäisestä Zumba-tunnista montaakaan viikkoa, kun Maru kouluttautui itse ohjaajaksi. Vielä viime vuonnakin ohjaustunteja kertyi kunniotettavat 250. 

Ja mikä parasta. Vain puolen vuoden harrastamisen jälkeen myös lääkäri näki konkreettisia muutoksia potilaansa voinnissa. Se kantaa hedelmää vielä vuosien jälkeenkin.

Mikä aiheutti reumaan sairastumisen  ja millä tavalla Zumba lopulta muutti naisen koko elämän? Maailmani muuttui -dokumenttisarjan jakson näet yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat