Pasta bolognese

Tässä klassinen bolognalaisen alkuruoan ohje. Aidossa bolognesekastikkeessa käytetään aina lihalientä, porkkanaa ja juuriselleriä. Juuri nämä ainesosat antavat kastikkeelle sen ominaisen maun. Tarjoile spagetin ja parmesaaniraasteen kera.

4 annosta

  • 300 g spagettia
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 purkillinen tomaattimurskaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • pieniksi kuutioiksi leikattu porkkana
  • pieniksi kuutioiksi leikattu juuriselleri
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkana erittäin pieniksi kuutioiksi. Kuori juuriselleri ja raasta se karkealla terällä. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Pane joukkoon jauheliha ja kuullota kullanruskeaksi.

2. Ripottele jauhot päälle ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska, mausta sitten kastike yrttimausteen ja purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaaniraasteen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!