Halloumijuustoa paahdettujen juuresten kera
Paistettu tai grillattu halloumi maistuu hyvältä uunissa paahdettujen juuresten kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g halloumijuustoa
- neutraalia öljyä paistamiseen
- jauhettua valkopippuria
- 4 perunaa
- 1 porkkana
- 1 punasipuli
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lohko perunat ja huuhdo ne. Kuori porkkana ja leikkaa se tangoiksi, kuori ja lohko sipuli. Ruskista perunat ja porkkanat kevyesti paistinpannussa. Laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja jälkipaista uunissa n. 15 minuuttia. Paista sipuli ja sekoita juuresten kanssa niiden kypsyttyä valmiiksi.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja timjami kulhossa. Purista mukaan valkosipuli ja sekoita kastike juuresten kera.
3. Leikkaa halloumi tasaisiksi viipaleiksi. Penslaa viipaleet öljyllä ja grillaa tai paista kuumalla pannulla. Mausta valkopippurilla. Halloumia ei tarvitse maustaa suolalla, koska se on suolainen jo itsessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti