Grillattua halloumijuustoa avokadon kera
Halloumijuusto tulee Kyprokselta, ja se on hyvää sekä paistettuna että grillattuna. Juusto ei sula, vaan pehmenee vain ihanasti. Halloumin kanssa sopivat muun muassa lollo rosso- ja friseesalaatti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 240 g halloumijuustoa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 avokadoa
- 350 g erilaisia salaatinlehtiä
- 1 paprika
- öljyä paistamiseen
Kastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ valkosipulinkynsi
- 2 tl hienonnettua persiljaa
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- ½ tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sitruuna ja hunaja ja puserra mukaan valkosipuli. Hienonna tuore persilja ja lisää kastikkeeseen mustapippurin ja suolan kera.
2. Leikkaa juusto ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja kääntele siivut vehnäjauhoissa. Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa ja paista juustosiivuja kunnes ne ovat saaneet kaunista väriä pintaan. Mausta pippurilla.
3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha kuorista niin kokonaisena kuin mahdollista. Leikkaa hedelmäliha siivuiksi, sekoita revittyjen salaatinlehtien kera ja asettele lautaselle. Asettele paistettu juusto päällimmäiseksi ja koristele paprikasuikalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti