Pasta Bolognese parmesaaniraasteen kera
Tarjoile spagetin ja raastetun parmesaanijuuston kera.
Neljälle
- 300 g spagettia
- 300 g naudanjauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 porkkana
- 1 juuriselleri
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl jauhoja
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oreganoa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 100 g raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja raasta juuriselleri karkeasti. Paista vihannekset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi.
2. Puuteroi jauhot pannulle ja sekoita. Lisää liemi ja tomaattimurska. Mausta yrteillä, purista mukaan valkosipuli. Anna porista hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Tarjoile kastikkeen ja parmesaanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti