Jauhelihalasagne

Jauhelihalasagne on jo todellinen klassikko - myös Suomessa!

4 annosta

  • 16 lasagnelevyä

Bèchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • suolaa ja pippuria

Jauhelihakastike

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: kiehauta maito kattilassa. Sulata voi toisessa, isossa kattilassa. Nosta kattila levyltä, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kiehuvan kuuma maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa pienen pieniksi kuutioiksi. Kuori juuriselleri ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota kasvikset voissa pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Lisää lihaliemi, tomaattimurska, yrttimausteet ja tomaattipyree ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane voideltuun uuninkestävään vuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, bèchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Levitä päällimmäiseksi bèchamelkastiketta, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kypsennä uunissa 45-50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!