Jauhelihakastiketta ja pastaa
Tässä on kenties pastakastikkeista kaikkein tunnetuin. Käytämme tässä reseptissä naudanlihaa, mutta kokeile vaihteeksi myös lammasta tai possua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 50 g juuriselleriä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
- 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2-3 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- hieman italialaista salaattimaustetta
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Suikaloi porkkana ja selleri. Hienonna sipuli ja kuullota se ruskistamatta pehmeäksi kattilassa 1 ruokalusikallisessa öljyä. Sekoita joukkoon vihannessuikaleet ja purista valkosipuli mukaan. Kuullota muutaman minuutin ajan.
2. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastarouhitulla pippurilla ja vastaraastetulla muskottipähkinällä. Sekoita keskenään jauheliha ja vihannessekoitus ja kaada sitten joukkoon tomaatit, lihaliemi ja tomaattipyree.
3. Anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita silloin tällöin ja jatka tarvittaessa lihaliemellä. Mausta ripauksella italialaista salaattimaustetta ja sekoita lopuksi joukkoon ½ dl persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti