Nainen kävi yksillä Tinder-treffeillä miehen kanssa – seurasi lähes viisi vuotta vainoamista

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina sakkoihin miehen, joka vainosi Tinder-treffikumppaniaan lähes viiden vuoden ajan.

Mies ja nainen tutustuivat treffisovelluksessa ja kävivät yksillä treffeillä vuoden 2018 loppupuoliskolla. Nainen ei halunnut tavata miestä uudelleen, mutta mies jatkoi viestien lähettämistä.

Nainen ei vastannut miehen viesteihin, kunnes hän viime vuoden keväällä lähetti miehelle Instagramissa pyynnön, että tämä jättäisi hänet rauhaan. Sen jälkeen mies ilmestyi kahteen kertaan naisen asunnolle, jätti kirjeen hänen postiluukkuunsa ja pyysi ovipuhelimen kautta saada nähdä naista. Nainen soitti kummallakin kerralla poliisit ja haki miestä vastaan lähestymiskiellon.

Oikeus: Miehen olisi pitänyt ymmärtää, ettei nainen halua viestejä

Käräjäoikeus katsoi, että miehen piti ymmärtää jo siinä vaiheessa, kun nainen ei treffien jälkeen enää vastannut miehen viesteihin, ettei nainen halunnut enää hänen pitävän yhteyttä.

– (Uhrilla) ei ole ollut erityistä velvollisuutta nimenomaisesti ilmoittaa (syytetylle), ettei halua yhteydenottoja, vaan tämä on ollut tulkittavissa (uhrin) menettelystä, käräjäoikeus katsoi.

Lisäksi miehen täytyi oikeuden mukaan osata ennakoida, että hänen toiminnastaan aiheutuisi uhrille pelkoa ja ahdistusta.

Mies myönsi oikeudessa syytteen osittain ja sanoi, ettei ollut ymmärtänyt, haluaako nainen viestejä vai ei. Mies sanoi, ettei ollut pystynyt lopettamaan viestittelyä.

Käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan miehen vainoamisesta 60 päiväsakkoon, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 2 040 euroa.

Suomen Tinder-huijari syyllistyi lähes sataan petokseen 10:37

Suomen Tinder-huijari syyllistyi lähes sataan petokseen. Katso Rikospaikan juttu tapauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat