Voisiko Teemu Pulkkinen palata KHL:stä Suomeen? Näin SM-liiga vastaa

Jääkiekkoilija Teemu Pulkkinen on tällä hetkellä ilman seuraa. KHL:ssä Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen jatkanut Pulkkinen on vapaa siirtymään esimerkiksi SM-liigaan, joka ohjaa moraalisen päätöksen suomalaispelaajan palkkaamisesta seuroille.

Pulkkinen, 32, oli ainoa KHL:n suomalaispelaaja, joka ei siirtynyt kevään 2022 aikana tai heti sen jälkeen pois Venäjän liigasta, kun maa aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Pulkkinen jatkoi ensin sopimuksensa loppuun Traktor Tsheljabinskissa kevääseen 2023 asti. Sen jälkeen hän solmi vielä uuden KHL-sopimuksen Kunlunin kanssa, josta nyt siis lähtee. 

Voisiko Pulkkinen palata ratkaisuistaan huolimatta SM-liigaan?

Sarjan toimitusjohtajan Mikko Pulkkisen mukaan vastuu on seuroilla.

– Varmasti aikaisemminkin olen sanonut, että SM-liiga ei voi puuttua siihen, keitä seurat, eli työnantajat palkkaavat, Mikko Pulkkinen sanoo MTV Urheilulle.

– Me emme voi linjata. Seurat ovat yksityisiä elinkeinoharjoittajia. Liiga ei pysty ottamaan asiaan kantaa. Seura tekee päätökset työnantajana. Asia ei ole kyllä ollut enää tapetilla, sen verran tässä on aikaa kulunut, hän jatkaa.

KHL-seuransa jättänyt Teemu Pulkkinen on Helsingin Jokerien kasvatti. Hän on pelannut SM-liigassa 185 ottelua. KHL:ssä hyökkääjä on pelannut kuuden kauden aikana yhteensä 295 ottelua viidessä eri seurassa.

Hän ollut kerran mukana Leijonissa MM-jäällä. Suomen jääkiekkomaajoukkue on linjannut, etteivät Venäjällä pelaavat jääkiekkoilijat ole tervetulleita maajoukkueeseen.

Jääkiekon SM-liigassa on pelannut vain yksi syksyllä 2022 vielä KHL:ssä jatkanut kiekkoilija. Tshekkipuolustaja Michal Jordan edusti viime kaudella Lahden Pelicansia. Hän toimi vielä kauden 2022–2023 aikana Amurin kapteenina, mutta jätti seuran syksyllä 2023. Pelicansin tietojen ja julkilausuman mukaan sopimuksen purkaminen sodan alkamiskeväänä osoittautui ylivoimaiseksi esteeksi. Jordanin sopimus oli solmittu ennen sodan alkamista.

Lue myös:

    Uusimmat