Maavoimien Arrow 24 -harjoitus alkoi – video näyttää, kun brittien taisteluhelikopterit saapuivat Suomeen

Brittien Apache-taisteluhelikopterit saapuivat Maavoimien Arrow-24 -harjoitukseen 0:48
Ilmailukuvaaja Tim Ollikainen kuvasi brittien Apache-taisteluhelikopterit saapumisen Maavoimien Arrow-24 -harjoitukseen.

Maavoimien Arrow 24 -harjoitus on alkanut Kankaanpäässä. Lähes kolme viikkoa kestävään harjoitukseen osallistuu noin 2 600 henkilöä. Sen tavoitteena on muun muassa vahvistaa mekanisoitujen joukkojen yhteistoimintaa ja yhteensopivuutta liittolaisten kanssa.

Pohjankankaan ampuma- ja harjoitusalueella Niinisalossa järjestettävän harjoituksen johtamisesta vastaa panssariprikaati ja sen komentaja eversti Juhana Skyttä

Mekanisoituun harjoitukseen osallistuu varusmiesten lisäksi myös kansainvälisiä joukkoja, Isosta-Britanniasta, Latviasta ja Virosta.

Eri aselajien välisen yhteistoiminnan on oltava mutkatonta niin kansallisella kuin myös kansainvälisellä tasolla.

Lisäksi joukkojen on kyettävä yhteistoimintaan ilmatuen kanssa, jota tässä harjoituksessa edustaa muun muassa brittien AH-64E Apache-taisteluhelikopteriosasto, eversti Skyttä kertoo tiedotteessa.

Yllä olevalla, ilmailukuvaaja Tim Ollikaisen kuvaamalla videolla näkyy Apache-taisteluhelikoptereiden saapuminen Pirkkalan lentoasemalle torstai-iltapäivänä.  

Taisteluhelikopterit lentävät kolmen kopterin lentueissa ja Ollikainen kuvasi näistä lentueista kaksi. Pirkkalaan saapui yhteensä yhdeksän lentuetta.  

Kokenut ilmailukuvaaja ei ole ennen nähnyt Apache-taistelukoptereita.

– Tähänkin on Nato vienyt, että näitä kuuluisia ja hienoja koptereita pörrää taivaalla, Ollikainen toteaa MTV Uutisille. 

Lue myös:

    Uusimmat