Ampumahiihtotähden ura ohi? "Vaikea kuvitella lajia ilman häntä"

Ampumahiihtotähti Dorothea Wiererin, 34, ura saattaa olla ohi. Wierer järjestää keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa aikoo kertoa tulevaisuudestaan. Wiereriä läheltä seuraava toimittaja Giorgi Capodaglio kertoi Dagbladetille, että italialaiset ovat huolissaan WIererin mahdollisen lopettamisen takia.

Wierer on voittanut urallaan kolme olympiapronssia ja 12 MM-mitalia (neljä kultaa). Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto on tullut kahdesti. Nyt ura voi kuitenkin olla paketissa vaikean viime kauden jälkeen. 

Nove Mestossa järjestetetyissä MM-kisoissa ei tullut mitalia ja maailmancupissa lopullinen sijoitus oli vaatimaton 28:s, kun edellisenä vuotena hän oli kokonaiskilpailussa toinen. 

– Italialaiset ovat hyvin innoissaan, mutta sanoisin, että he ovat enemmän peloissaan kuin innoissaan, koska he pelkäävät hänen lopettavan. "Doro" on ollut isossa roolissa siinä, että ampumahiihdosta on tullut suurta Italiassa. Hän on ollut johtava hahmo ja sen vuoksi italialaisten on vaikea kuvitella lajia ilman Wiereriä, Capodaglio totesi Dagbladetille.

Ampumahiihtoyhteisössä useat ovat toivoneet, että Wierer jatkaisi vuoteen 2026 asti. Tuolloin talviolympialaiset järjestetään Italiassa ja ampumahiihtokilpailut ovat luvassa Antholtz-Anterselvassa, jossa hän voitti vuonna 2020 henkilökohtaisessa kilpailussa ja takaa-ajossa maailmanmestaruudet. 

– Fanit tulevat olemaan todella pettyneitä, mutta uskon kaikkien kunnioittavan hänen päätöstään, oli se mikä tahansa, Cagodaglio sanoi.

Juttua korjattu klo 11.03: Dorothea Wierer on voittanut 12 MM-mitalia, ei 15.

Lue myös:

    Uusimmat