Jättiuutinen Ruotsista – takavuosien olympiavoittaja mukaan MM-hiihtoihin?

Maastohiihdossa olympia ja MM-menestystä niittänyt Ruotsin Stina Nilsson saatetaan nähdä ensi keväänä Trondheimin MM-kilpailuissa, kertoo Expressen.

Nilsson vaihtoi muutamia vuosia sitten lajia ampumahiihtoon, mutta ei kuitenkaan saavuttanut lajissa kuin kaksi palkintopallisijoitusta. 30-vuotias ruotsalainen kertoi huhtikuussa jälleen lajin vaihtamisesta. Hän aikoo hiihtää ensi kaudella maastohiihdon maratonmatkoja. 

Tämä on myös avaamassa mahdollisuuden ensi vuonna hiihdettäviin MM-kilpailuihin, mikäli Ruotsin maajoukkueluotsi Anders Byströmiä on uskominen.

– Stina taistelee samalla tavalla paikasta MM-kisoihin kuin kaikki muutkin. Hänhän voi yhtäkkiä onnistua ja olla ladulla sama vanha Stina. Silloin siitä tulee todella jännittävää, Byström kertoi.

– Stinan pitää tietenkin hiihtää jossain valintakilpailussa päästäkseen mukaan. Pelkät Ski Classics -kilpailut eivät riitä. Samalla pitää muistaa, että kilpailu on paljon kovempaa kuin viimeksi hänen ollessa maajoukkueessa. Meillä pitää mielestäni olla kohtuulliset odotukset Stinaa kohtaan. Ski Classics -sarjaan osallistuminen ei ole vitsi, Byström totesi.

Viisi olympiamitalia (yksi kulta) ja seitsemän MM-mitalia (kaksi kultaa) voittaneen Nilssonin paluu maastohiihtoon on Byströmin mielestä iloinen asia. Samoilla linjoilla on Nilssonin kanssa MM-viestikultaa vuonna 2019 voittanut Frida Karlsson.

– Todella mahtavaa, että hän uskaltaa mennä tuntemuksiensa mukana. Kaikki kunnia hänelle, Karlsson sanoi.

Karlsson uskoo, että Nilsson voi onnistua todella hyvin maastohiihtoladulla.

– Olen itse asiassa miettinyt sitä. Stinahan hiihti maastohiihdossa enemmän ylävartalollaan. Ampumahiihdossa käytetään enemmän jalkoja. Joten tämä voisi mielestäni sopia hänelle erittäin hyvin. Uskon Stinaan, Karlsson päätti.

Lue myös:

    Uusimmat