Putinin palatsi täysin uusiksi: Tankotanssihuoneesta kirkko

Näin paljon Navalnyin videon ja Venäjän valtion kuvat"Putinin palatsista"eroavat - asiantuntija:"Navalnyin tiimi on päässyt yllättämään vallanpitäjät" 2:11
Näin paljon Navalnyin videon ja Venäjän valtion kuvat "Putinin palatsista" eroavat - asiantuntija: "Navalnyin tiimi on päässyt yllättämään vallanpitäjät"

Putin on tehnyt "palatsiksi" kutsuttuun rakennukseen kustomointeja, kertoo tutkiva venäläinen uutissivusto Proekt.

Proekt julkaisi maanantaina tutkivan jutun, jossa väitetään että Vladimir Putin on muuttanut Sotshissa sijaitsevaa luksusresidenssiään siten, että siellä sijaitsee nyt kotikirkkoa muistuttava alue.

Proektin videon pääsee katsomaan alapuolelta.

Putinin palatsista kertoi ensimmäisenä edesmenneen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tiimi vuonna 2021.

– Monet Navalnyin videon katsojat muistavat viihdealueet, jossa oli tanko, kasino sekä leluautoista ja rautateistä koostunut huone, Proekt kertoo ja toteaa, ettei mitään näistä alueista ole enää olemassa.

Viihdykkeet on korvattu Proektin kuvien perusteella nyt muun muassa uskonnollisävytteisillä maalauksilla ja risteillä.

Seinällä näkyvä triptyykki kuvaa kahden taidehistorioitsijan ja yhden ikonimaalaajan mukaan Vladimir Suurta.

Kotikirkossa on myös puinen valtaistuin, joka asiantuntijoiden mukaan viittaa siihen, että kirkon omistajalla on "melko korkea käsitys itsestään ja tärkeydestään".

Kaiken kruunaa Proektin mukaan miljoonan dollarin arvoiset ranskalaisen Baccaratin kattokruunut.

"Teemme palatsin käytön mahdottomaksi"

Navalnyin korruption vastaisen säätiön FBK:n tutkimuspäällikkö Maria Pevtshih kertoo X:ssä, että Putinilla on pakkomielle omasta turvallisuudestaan, ja tällaisten tietojen vuotaminen ajaa hänet tekemään toimenpiteitä.

– Putin ei käytä muiden ihmisten astioita. Putin ei kulje ilman vartijoiden armeijaa. Hän ei käy vessassa julkisilla paikoilla, hän kertoo.

– Julkaisemalla kuvamateriaalia ja pohjapiirrustuksia hänen palatsistaan, teemme palatsin käytön mahdottomaksi, hän jatkaa.

Kreml on pitänyt puheita "Putinin palatsista" Sotshissa "hölynpölynä", ja väittänyt ettei presidentillä ole mitään tekemistä valtavan kompleksin kanssa.

Lähde: Newsweek.

Lue myös:

    Uusimmat