Lando Norris suitsutti Donald Trumpia – someraivo puhkesi

Lando Norris voitti sunnuntaina uransa ensimmäisen formula ykkösten GP:nsä, kun hän ajoi ensimmäisenä maaliin Miamissa. Kisan jälkeen Norris jakoi kehuja häntä onnitelleesta Donald Trumpista, mikä sai F1-fanit raivostumaan.

Trumpilla on tällä hetkellä käynnissä New Yorkissa oikeudenkäynti, jossa ex-presidenttiä vastaan on nostettu 34 syytettä. Viikonloppuna Trump kuitenkin oli vierailemassa Miamin osakilpailussa ja hänet bongattiin onnittelemassa kisan voittanutta Norrista.

– Hän tuli kilpailun jälkeen onnittelemaan, joten se on varmaan kunnia, koska aina kun joku tällainen henkilö tulee onnittelemaan, niin sen täytyy olla kunnia. Se, että he käyttävät aikaa elämästään tullakseen kunnioittamaan saavutustasi. Hän sanoi minun olleen hänen onnenkalunsa. En tiedä, aikooko hän tulla muihinkin kisoihin. Täällä on ollut paljon erityistä väkeä viikonlopun aikana, Norris sanoi.

– Donald on sellainen henkilö, jota kohtaan täytyy olla paljon kunnioitusta. Pitää olla kiitollinen siitä, että tuollainen henkilö arvostaa tekemisiäsi ja työpanostasi. Hieno hetki, Norris jatkoi.

Norrisin kommentit Trumpin kunnioittamisesta aiheuttivat suuttumusta F1-fanien keskuudessa. Sosiaalinen media täytyyi viesteistä, joissa brittikuskin kommentit kyseenalaistettiin ja monien mielestä Norris menetti heidän arvostuksensa häntä kohtaan. Osa oli sitä mieltä, että tapaus oli tahra muuten täydelliselle viikonlopulle.

Rapaa niskaansa sai myös Sky Sportsilla kilpailua selostanut David Croft. Hän oli todennut Norrisin ylittäessä maaliviivan, että "Norris trumps Verstappen", minkä ajateltiin olevan suora viittaus paikalla olleeseen Trumpiin. Sosiaalisen media palvelu X täyttyi tämän jälkeen kritiikistä sekä ihmetyksestä. 

Trumpin vierailusta kritiikkiä sanonut McLaren julkaisi kilpailun jälkeen tiedotteen, jossa se totesi, että McLaren ei ole poliittinen järjestö.

– Kunnioitamme Yhdysvaltojen presidentin virkaa, joten kun pyyntö vierailulle tuli, hyväksyimme sen. Arvostamme sitä, että McLaren Racing valittiin F1-sarjan edustajaksi, mikä antoi meille mahdollisuuden esitellä maailmanluokan insinöörityötä, jota tuomme moottoriurheiluun, tiedotteessa sanottiin.

Formula ykkösten kausi jatkuu 17-19. toukokuuta Italiassa Emilia-Romagnan GP:llä.

Lue myös:

    Uusimmat