Hugh Grant sovitteli oikeusjutun The Sun-lehden kustantajaa vastaan ​​– syynä kukkaroa uhannut lovi

Hugh Grant sovitteli vastahakoisesti oikeusjutun brittilehteä vastaan.

Brittinäyttelijä Hugh Grant sovitteli yksityisyyttään koskevan oikeusjutun brittilehti The Sunin kustantajaa vastaan, kertoo BBC. Näyttelijä haastoi News Group Newspapersin oikeuteen väittäen, että toimittajat olisivat käyttäneet yksityisetsiviä muun muassa salakuunnellakseen hänen puhelintaan ja murtautuakseen hänen kotiinsa.

Grant kommentoi X:ssä, ettei olisi halunnut hyväksyä hänelle tarjottua "valtavaa rahasummaa", mutta päätyi kuitenkin tekemään niin, sillä oikeudenkäynti olisi voinut käydä hänelle itselleen kalliiksi.

– Kuten täysin viattomilla ihmisillä on tapana, he (News Group Newspapers) tarjoavat minulle valtavan summan rahaa pitääkseen tämän asian poissa oikeudesta. En halua hyväksyä näitä rahoja enkä sovitella. Haluaisin nähdä kaikki väitteet, jotka he kiistävät, tutkittavina oikeudessa, Grant kirjoittaa X:ssä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit lukea koko moniosaisen viestiketjun klikkaamalla upotusta.

– Mutta siviilioikeudenkäyntiä koskevat säännöt tarkoittavat sitä, että jos jatkan oikeudenkäyntiä ja tuomioistuin määrää minulle vahingonkorvaussumman, joka on penniäkään pienempi kuin sovittelutarjous, on minun maksettava molempien osapuolten oikeudenkäyntikulut. Asianajajani mukaan juuri niin tulisi todennäköisesti tapahtumaan tässä tilanteessa, hän jatkaa.

Grant kirjoittaa, että vastapuolen asianajajat ovat erittäin kalliita. 

– Joten vaikka kaikki väitteet todistettaisiin oikeudessa oikeiksi, olisin silti vastuussa suurin piirtein lähes 10 miljoonan punnan kustannuksista. Veikkaan, että ujostelen sitä, hän kirjoittaa.

Grant ei kirjoittamansa mukaan halua tehdä saamastaan sovittelusummasta "hyssyttelyrahoja", ja näin ollen hän aikoo ohjata rahat "yleiseen kampanjaan, jolla paljastetaan oligarkkien omistaman lehdistön pahimmat ylilyönnit". 

News Group Newspapers on kiistänyt sitä vastaan ​​esitetyt väitteet. Yhtiö ei ole suoraan kommentoinut sovittelua, eikä Grantille maksettua sovittelusummaa ole paljastettu julkaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat