Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sriracha-maissit

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 29.07.2016 11:08

Jatketaan maissilla. Sain keväällä arvostelukappaleeksi Satokausikalenterin julkaiseman ja Hannan soppa -blogia pitävän Hanna Hurtan kirjoittaman Sesonkireseptit-kirjasen. Kierresidottuna se päätyi keittokirjojen päälle piiloon ja löysin sen vasta uudelleen. Mutta mikä parasta, tämä kirja on aina ajankohtainen. Reseptit on jaoteltu kuukausittain, suomalaisia ja ulkomaisia satokausia huomioiden. Elokuulle on tarjolla mm. härkäpapua, selleriä sekä maissia.

MTV Oy, All rights reserved

Rakastan grillattua maissia. Tässä vaiheessa kesää olen jo ihan hitusen kyllästynyt syömään sitä pelkän voin kera. Eli kyllä, olen turvautunut tuontiversioihin. Oman puutarhan maissit lienevät kypsiä elokuun lopulla. Kirjassa oli maissia tarjoiltu yksinkertaisen maukkaasti sriracha-majoneesin ja korianterin kera. Erinomainen lisuke bbq-aterialle. Majoneesista voit tehdä juuri niin tulisen kuin haluat. Itse rakastan myös srirachaa, joten sitä tuli laitettua hitusen enemmän kuin ohje neuvoi.

VINKKI! Sriracha-majoneesi sopii tietenkin vaiks mihin muuhunkin herkutteluun.

Sriracha-maissit

neljälle

4 esikeitettyä maissintähkää

suolaa, öljyä

1,5 dl majoneesia (ohje alla)

1 rkl sriracha-kastiketta

0,5 limen mehu

korianteria, hienonnettuna

Voitele maissit öljyllä ja sirottele pinnalle suolaa. Grillaa kauniin väriseksi yltympäriinsä. Sekoita majoneesin joukkoon maun mukaan srirachaa sekä limen mehua ja suolaa. Valele grillatut maissit majoneesilla, ripottele pinnalle korianteria ja herkuttele.

Majoneesi

2 kananmunankeltuaista

2 tl dijon-sinappia

1-2 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa tai limenmehua)

3-4 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)

Sekoita yhteen keltuaiset, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaSalmorejo - paksu, viileä tomaattikeitto AndalusiastaNopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke(Vähän niin kuin) StroganoffPaistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi
bbqgrillauskasvisruokalisukemaissimajoneesireseptiSriracha

Tuoreimmat aiheesta

bbq
MTV Oy, All rights reserved
  • 02.08.201622:27
    barbecue

    Syvän etelän rubi ribseille

  • 09.06.201421:43
    bbq-kastike

    Pulled Pork Burger - nyhtöpossuburgeri

  • 11.05.201422:44
    cole slaw

    Luomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistä

  • 23.04.201421:12
    barbecue

    BBQ-ribsit uunissa - jenkkikylkeä kotikeittiössä

  • 25.06.201322:18
    barbecue

    Pulled chicken -burger - riivitty kanahampurilainen