Sriracha-maissit

MTV Oy, All rights reserved

Jatketaan maissilla. Sain keväällä arvostelukappaleeksi Satokausikalenterin julkaiseman ja Hannan soppa -blogia pitävän Hanna Hurtan kirjoittaman Sesonkireseptit-kirjasen. Kierresidottuna se päätyi keittokirjojen päälle piiloon ja löysin sen vasta uudelleen. Mutta mikä parasta, tämä kirja on aina ajankohtainen. Reseptit on jaoteltu kuukausittain, suomalaisia ja ulkomaisia satokausia huomioiden. Elokuulle on tarjolla mm. härkäpapua, selleriä sekä maissia.

Rakastan grillattua maissia. Tässä vaiheessa kesää olen jo ihan hitusen kyllästynyt syömään sitä pelkän voin kera. Eli kyllä, olen turvautunut tuontiversioihin. Oman puutarhan maissit lienevät kypsiä elokuun lopulla. Kirjassa oli maissia tarjoiltu yksinkertaisen maukkaasti sriracha-majoneesin ja korianterin kera. Erinomainen lisuke bbq-aterialle. Majoneesista voit tehdä juuri niin tulisen kuin haluat. Itse rakastan myös srirachaa, joten sitä tuli laitettua hitusen enemmän kuin ohje neuvoi.

VINKKI!Sriracha-majoneesi sopii tietenkin vaiks mihin muuhunkin herkutteluun.

Sriracha-maissit

neljälle

4 esikeitettyä maissintähkää

suolaa, öljyä

1,5 dl majoneesia (ohje alla)

1 rkl sriracha-kastiketta

0,5 limen mehu

korianteria, hienonnettuna

Voitele maissit öljyllä ja sirottele pinnalle suolaa. Grillaa kauniin väriseksi yltympäriinsä. Sekoita majoneesin joukkoon maun mukaan srirachaa sekä limen mehua ja suolaa. Valele grillatut maissit majoneesilla, ripottele pinnalle korianteria ja herkuttele.

Majoneesi

2 kananmunankeltuaista

2 tl dijon-sinappia

1-2 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa tai limenmehua)

3-4 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljyä)

Sekoita yhteen keltuaiset, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri. Kaada öljy sekaan asteittain hitaasti lorottaen ja koko ajan sekoittaen (helpointa sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella). Varo, ettei seos juoksetu. Maista lopussa ja mausta mieluisaksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat