Punaviinipaisti italialaisittain - helppo ja huumaava

Tässäpä yksinkertaisen herkullinen ohje naudan- tai hirvenpaistille. Parin tunnin haudutus punaviinissä tuo lihaan syvyyttä ja herkullisuutta.

Kun raaka-aineita on vähän, kannattaa niihin panostaa. Halpa ja huono viini ei muutu kattilassa paremmaksi ja pilaa ruoan. Käytä siis padassa sellaista viiniä, jota joisit mieluiten itsekin. Italialaisittain tässä toimii klassisimmin Barolo, mutta halvemmallakin selviää. Mieluiten ostat samaa viiniä pari pulloa, joista toista nautit ruokajuomana.

Höysteeksi käy loistavasti polenta kuten kuvassa, mutta voit tarjota oheen myös vaikka uunijuureksia, perunaa tai pastaa. Pelkkä rapeakuorinen maalaisleipäkin toimii erinomaisesti.

PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Punaviinipaisti
6-8 hlölle
1 kg naudan- tai hirvenpaistia
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 varsisellerin varsi, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 laakerinlehti
muutaman timjamin oksan lehdet
yhden rosmariinin oksan lehdet
1 rkl tomaattipyreetä
75 cl itsellesi mieluista punaviiniä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Trimmaa liha kalvoista ja huonoista kohdista ja kuivaa pinta. Mausta liha runsaasti suolalla ja pippurilla. Kuumenna kattila kuumaksi ja lorauta pohjalle oliiviöljyä. Ruskista liha kauttaaltaan ja nosta syrjään. Madalla lämpöä ja kuullota sipulia, porkkanaa, selleriä ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, yrtit ja laakerinlehti ja anna kypsyä pari minuuttia. Lisää liha takaisin kattilaan. Kaada sekaan viini ja peitä kannella. Anna kiehahtaa ja laske lämpö matalalle. Anna hautua kattilassa 2 h tai kunnes liha on mureaa. Kääntele lihaa välillä. Leikkaa siivuiksi ja tarjoa kastikkeen sekä esim. polentan kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat