Lasagne on moninaisuudessaan kutkuttavan mielenkiintoinen ruoka. Sen voi tehdä tuhdin lihaisana tuntikausia hitaasti haudutellusta ragu-kastikkeesta. Napolilaiseen tai bolognalaiseen (jauheliha) tyyliin. Sen voi höystää sesongin raikkailla kasviksilla tai sienikautta juhlistamalla. Kastikkeen voi tehdä tomaattipohjalle tai maitoon. Tai molempiin. Lasagnesta huokuu joka versiossa rakkaus hyvään ruokaan ja keittiön lämpöön. Onpa se ollut omalta osaltaan viitoittamassa minua avioliiton satamaankin. Aina siitä löytyy uusia puolia ja raaka-aineiden kautta uusia ideoita.
Tällä kertaa otin lähtökohdaksi punasikurin. Suomessa useammin punasalaattina myytävä salaattisikurin punalehtinen muunnos on jäänyt kotimaisessa keittiössä hirmuisen pienelle huomiolle. Syynä on eittämättä sen voimakkaan kitkerä maku, jota satun kuitenkin itse rakastamaan. Se maistuu Italialle.
Punasikurilasagne on helppo ruoka ja kuuluu niihin kasvisruokiin, joissa lihattomuutta ei pihvinpurija helposti huomaa. Sikuri pilkotaan, paistetaan ja sekoitetaan juustoiseen béchamelkastikkeeseen ja ladotaan lasagnelevyjen kanssa vuokaan. Valloittavan suuri maku lämpöä hehkuvassa vuoassa tuo pakkaspäivään hienoa fiilistä.
VINKKI! Testaa myös lisäämällä sekaan pähkinöitä ja/tai sinihomejuustoa. Toimii varmasti!
TSEKKAA MYÖS