Kana-Alfredo -lasagnerullat - juustonrakastajan unelma

Maukas ja tuhti juustonrakastajan unelmaruoka. Parmesaania, ricottaa, mozzarellaa, kermaa, voita. Ja kanaa päälle.

Olen napsinut Facebookin lyhyistä kokkausvideoista muutaman loistavan reseptin. Taas löytyi uusi. Alfredo-kastike on klassikko pastan kera. Simppeli soosi voista, kermasta ja parmesaanista ei voi olla kuin hyvä. Nyt mukaan vedetään vielä ricottaa ja mozzarellaa sekä revittyä kanaa. Seos kääräistään lasagnelevyn sisään ja paahdetaan kullankeltaiseksi. Todellinen juustonrakastajan ruoka! Supermaukas ja varsin tuhti makupala.

Oikaisin sen verran, että ostin elämäni ensimmäisen kaupan grillikanan, jonka nyhdin riekaleiksi ja keitin luista liemen pakkaseen. Lihaa jäi yli, josta syntyi helposti seuraavan päivän ruoka.


Kana-Alfredo-lasagnerullat
2,5 dl kypsää, revittyä kanaa
4 dl Alfredo-kastiketta (resepti alla)
6-10 lasagnelevyä koosta riippuen, esikeitettynä tai parhaimmillaan tuorepastana
1 kananmuna
500 g ricottaa (2 pkt)
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 palloa mozzarellaa, revittynä
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa koristeeksi

Tee ensin Alfredo-kastike. Jos käytät kuivattuja lasagnelevyjä, keitä ne notkeiksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kulhossa ricotta, kananmuna, parmesaaniraaste, puolet revitystä mozzarellasta, valkosipulijauhe, oregano, kana ja suola sekä pippuri. Maista ja mausta tarvittaessa.

Kaada hiukan Alfredo-soosia uunivuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi. Levitä kana-juustoseosta lasagnerullien päälle. Rullaa levyt rullaksi ja asettele vuokaan. Kaada loput Alfredo-kastikkeesta rullien päälle. Levittele loput mozzarellat pinnalle.

Hauduta uunissa 20 minuuttia tai kunnes pinta alkaa kuplia ja saada kaunista väriä. Ota uunista ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa.


Alfredo-kastike
100 g voita
2,5 dl kuohukermaa
5 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja soosi on sileä.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.