Fra diavolo -kastike (”veli piru”) on maltillisesti, mutta tuntuvasti tulinen tomaattikastike. Klassisesti sitä käytetään hummeripastan soosina. Alkunsa se sai New Yorkin amerikanitalialaisissa ravintoloissa. Kuten tyypillistä, moni ravintola ilmoittaa keksineensä sen.
Chilinen pastakastike on täydellistä talviruokaa ja etenkin, kun korvasin hummerin ja muut merenelävät pekonilla ja salamilla. Mausta soosi maun mukaan, mutta varmista, että chili ainakin hiukan tuntuu, mutta ei polta kunnolla ja peitä muita makuja.
HUOM! Oliiviöljyä tulee melko paljon ja se on siellä tasapainottamassa tulisuutta.
PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!
Lihaisa pasta diavola
4-6 hlölle
100 g salamia, hienonnettuna
150 g pekonia, hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl chilirouhetta
1-2 tl Tabascoa tai muuta chilikastiketta
400 g tomaattimurskaa (tai passata-kastiketta)
500 g pastaa (esim. spaghetti tai penne)
kourallinen raastettua parmesaania + puoli kouraa viimeistelyyn suolaa mustapippuria

