Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

Julkaistu 31.01.2019 20:05

Fra diavolo -kastike (”veli piru”) on maltillisesti, mutta tuntuvasti tulinen tomaattikastike. Klassisesti sitä käytetään hummeripastan soosina. Alkunsa se sai New Yorkin amerikanitalialaisissa ravintoloissa. Kuten tyypillistä, moni ravintola ilmoittaa keksineensä sen.

Chilinen pastakastike on täydellistä talviruokaa ja etenkin, kun korvasin hummerin ja muut merenelävät pekonilla ja salamilla. Mausta soosi maun mukaan, mutta varmista, että chili ainakin hiukan tuntuu, mutta ei polta kunnolla ja peitä muita makuja.

HUOM! Oliiviöljyä tulee melko paljon ja se on siellä tasapainottamassa tulisuutta.

PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Lihaisa pasta diavola
4-6 hlölle
100 g salamia, hienonnettuna
150 g pekonia, hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl chilirouhetta
1-2 tl Tabascoa tai muuta chilikastiketta
400 g tomaattimurskaa (tai passata-kastiketta)
500 g pastaa (esim. spaghetti tai penne)
kourallinen raastettua parmesaania + puoli kouraa viimeistelyyn suolaa mustapippuria



Surauta sauvasekoittimella tomaattimurska sileäksi. Laita paistinpannu tai kattila lämpenemään ja laita mukaan pekoni- ja salamipalat. Anna lihan rasvan sulaa jonkin aikaa ja lisää öljy, valkosipuli ja chilirouhe. Anna kypsyä minuutti pari ja lisää tomaatti. Kiehauta ja anna hautua keittyä hiukan kasaan keskilämmöllä n. 12 min. Lisää puolivälissä Tabascoa syöjille sopiva määrä. Keitä sillä välin pasta.

Keitä pasta melkein al denteksi suolavedessä. Valuta pasta ja ota 1 dl keitinvettä talteen.

Sekoita pasta ja kastike keskenään kattilassa. Kypsennä pastaa vielä 1-2 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste kunnolla joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Annostele lautasille ja ripottele pinnalle parmesaania ja hiukan oliiviöljyä. Tarjoile ja nauti.

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleVasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffKala-taco chipotle-limemajoneesillaHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
pastareseptiliharuokaitalialainensalamipekoninopea ruokapekonipastatomaattikastikechilisalamipasta

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä