Kanaleike minttuisella hernepyreellä

Lämminhenkisen runsasmakuinen kanaleike saa piristystä minttuisesta hernepyreestä.

Maanantai on meillä yleensä lohturuokapäivä. En liiemmin pidä tuosta termistä ja ajattelenkin sitä hiukan ”virallista” määritelmää vastaan. Silloin kokataan syvän pehmeitä makuja terveysaspekteja karttaen. Ei varsinaista mättöä, mutta juusto liittyy usein vahvasti mukaan. Ja kana.

Teki mieli schnitzeliä, mutta tiesin vaimon haluavan mielummin kanaa. Paneroitu broilerleike on sellaisenaan hiukan tylsä enkä halunnut höysteeksi pastaa. Halusin jotain uutta. Fish and chipseissä törmää usein hernesoseeseen. Hiukan väriä ruokaan. Tehdään sellaista. Sävytteeksi minttua. Lisäksi vielä risottoa, että nälkä varmasti lähtee. Hyvää tuli. Sopii arkeen ja vähän rentoon juhlavampaankin menoon, kun vähän pursottelee nätisti.

PS. Tsekkaa risottoreseptit!

Kanaleike minttuisen hernepyreen kera
4 hlölle

Kanaleike:
4 luutonta broilerin rintafilettä
2-3 dl korppujauhoa
1,5-2 dl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen
sitruunalohko mukaan

Hernepyree:
1 pss pakasteherneitä (200 g)
1 dl tuoretta minttua
1 pienen sitruunan raastettu kuori
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
2 rkl voita, pehmeänä
suolaa
mustapippuria

Tee ensin hernepyree. Sulata herneet joko huoneenlämmössä, mikrossa (kipossa pienen veden kera) tai varovasti pienessä kattilassa (ettei väri kärsi). Lisää herneet astiaan, jossa voit soseuttaa ne sauvasekoittimella. Lisää sekaan valkosipuli, voi, sitruunaraaste ja minttua ja surata sileäksi. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä varovasti ennen tarjoilua.

Perhosta broilerifileet halkaisemalla ne veitsellä paksuussuunnassa melkein loppuun asti ja taittamalla ohuemmaksi ja isommaksi leikkeeksi. Voit vielä nuijia tasaiseksi ja ohkaisemmaksi. Tai sitten nuijit fileet kokonaan voimalla.

Paneroi leikkeet. Levitä yhdelle lautaselle vehnäjauhoa, toiselle vatkattua kananmunaa ja kolmannelle korppujauhoja. Mausta leikkeet suolalla ja pppurilla. Pyöritä ne vehnäjauhoissa, ravista ylimääräiset jauhot pois. Pyöräytä kauttaaltaan kananmunassa ja pyöritä kauttaaltaan korppujauhoissa.

Lämmitä pannu kuumaksi ja laita pohjalle voita tai öljyä tai molempia. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi. Voit laittaa valmiit lämpimään uuniin, kun paistat loput.

Tarjoile leikkeet minttuisen hernepyreen ja sitruunalohkon kera. Voit lisätä mukaan myös risottoa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat