Kaikki ravintola-arvosteluni

MTV Oy, All rights reserved

Mietin eilen, montako ravintolaa olen ehtinyt arvostelemaan bloggarina. Veikkasin niitä olevan reilu 20. Väärin meni. Kotimaisia arvosteluja liki 40 kpl. Muutama on tehty samoista paikoista ja pari mennyt jo nurin. Ulkomaisia ravintoloita löytyy blogista arvioituna yli 50 kpl. Taannoin toimittajana ehdin heittää kritiikkiä vajaalle parillekymmenelle tamperelaisraflalle. Tullut syötyä hyvin ja nälkä vain kasvanut nauttiessa. 

KIITOLLISTA KRITIIKKIÄ

Arvostelujen tekeminen sai minut taannoin havainnoimaan ravintolakokemusta uusin, huomattavasti tarkkaavaisemmin silmin. Se velvoitti keskittymään tiiviimmin ruokaan, sen esillepanoon ja miettimään, miten se on valmistettu. Aloin huomioida palvelua ja konseptia enemmän ajatuksella. Todellinen rakkaus ruokaan syntyi juurikin arvostelujen kautta. Nykyisin, kun keittotaito on harjaantunut alkuvuosista, tuntuu mahtavalta tajuta, miten voisin tehdä raflassa syödyn annoksen kotona. Ainakin suurinpiirtein. Samalla oppii arvostamaan entistä enemmän keittiömestareiden ammattiosaamista ja kompromissien kaihtamista. Kokemus on lisännyt myös vaatimustasoa. Vältän keskitason ravintoloissa käymistä, koska niissä tuntuu usein, että osaisin tehdä parempaa safkaa kotona. Suomalaisia vaivaamaa pihvifanaattisuutta ihmettelen koko ajan enemmän. Miksi ihmeessä ulkonasyöminen tarkoittaa niin monelle joka kerta pihviä?

Mättöruoalle on aikansa ja paikkansa, hyvä seura ja tunnelma paikkaa keskinkertaisen keittiön puutteita, mutta suurimmat kicksit saan kuitenkin rakkaudella ja/tai kunnianhimolla tehdystä ja tarjoillusta ruoasta, joka tekee kiitolliseksi, nöyräksi ja onnelliseksi. Piipertely on toisinaan hienoa, mutta makua ja perinteitä tulviva kotiruoka iskee yhtä lujaa. Valitettavasti sellaiseen törmää suomalaisissa ravintoloissa aniharvoin. Onneksi yksinkertainen, raaka-aineita kunnioittava ja ne selkeästi esiintuova kokkaus on nyt pinnalla. Ehkä siitä kumpuaa vielä rakkautta ronskimpaakin ruokaa tarjoavien raflojen kehittymiselle. Suomalainen ruokakulttuuri on kovassa kasvussa. Kiitos siitä.

Tässä kaikki blogini arvostelut. Nauttikaa ja kiistelkää. :)

Kommentoi, jos olet jostain arviosta eri mieltä. Tai samaa. Mikä hyvä paikka on jäänyt minulta vielä kokeilematta? Kerro vinkkejä!

PS.Muista myös Sivumaun Facebook-sivu, jossa sananvaihtoa käydään kaiken aikaa.

------------- SUOMI -------------

TAMPERE

4 vuodenaikaa (Sasu Laukkonen, Sami Tallberg)

Bertha (1 ja 2, vanhan blogin puolelle, 3 tuore kuntokartoitus)

C (1 ja 2 sekä Chef Santerin menu, 1 vanhan blogin puolella)

Como (vanhan blogin puolelle)

Ohranjyvä (vanhan blogin puolelle)

Roast (vanhan blogin puolelle)

Trattoria (vanhan blogin puolelle)

Wistub Alsace (vanhan blogin puolelle)

KANGASALA

HELSINKI

Gastone (vanhan blogin puolelle)

Grotesk (vanhan blogin puolelle)

Muru (vanhan blogin puolelle)

Toscanini (vanhan blogin puolelle)

TURKU

KIRKKONUMMI

KUOPIO

OULU

JOENSUU

SAVONLINNA

PIETARSAARI

PORVOO SicaPelle

FISKARS

------------- ULKOMAAT -------------

TANSKA, Kööpenhamina

VIRO, Tallinna

ITALIA

Rooma - osa 1Taverna Romana

Taverna Dei Fori Imperiali

La Cabana

Nipotino del Solitario

Osteria del Sostegno

Alle Carrette

Ristorante Il Papalino

Cul de Sac

La Montecarlo

Hostaria al 31

Ad Hoc

Da Carlone

Cavour 313

Melo

Osteria del Caffé Italiano

Vivoli

i’Vinaino

La Casalinga

Trattoria Zàzà

Il Latini

Gusta Pizza

Osteria del Cavalieri (Pisa)

L’aterier deo sapori liguri

Trattoria Rosmarino

Trattoria della Raibetta

Trattoria Antica Sa Pesta

La Taverna di Colombo

SKOTLANTI, Edinburgh

The Greyfriars Bobby’s Bar

The Advocate

Mussel Inn

Omar Khayyam (intialainen)

Kenilworth

The Kitchin

Martin Wishart

Chéri Bibi

Le Percolateur

Chartier

Avilys

Bernelių užeiga

Gurme

Le Rouge

Saduté

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!