Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustolla kuorrutettu jauheliha-polentavuoka

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 19.10.2014 15:15

Suomalaiset rakastavat jauhelihaa. Puolet markettien paketissa myydystä lihasta on jauhettua. Valikoima on alkanut hiljalleen kasvaa ja tavallista laadukkaampiakin jauhelihoja on tuotu myyntiin. Sain tilaisuuden testata Kotitilan suoraan tilalta toimitettua tuoretta jauhelihaa Lihaa parhaimmillaan -reseptikisan merkeissä. Tavoitteena oli päivittää arkiruokaa yksinkertaisilla ja maistuvilla resepteillä ja innostaa kotikokkeja kokeilemaan jauhelihaa hiukan uudella tavalla. 

Otin lähtökohdaksi suomalaisen arki- ja kouluruokaklassikon, liha-perunasoselaatikon. Halusin rakentaa sen uusiksi, helppouden säilyttäen. Vaihdoin perunasoseen polentaan eli maissipuuroon, josta löytyisi hirmuisesti potentiaalia monessa muussakin arkiherkussa. Hyytyneen puuron päälle laitetaan jauhelihakastike, pinnalle juustoa ja herkku uuniin kuorruttumaan. Tähän aikaan vuodesta jääkaapissa on melkein aina sieniä, joten laitoin vuokaan mukaan suppilovahveroita. Yrteistä sävyjä ja voimaa.

HUOM! Polentan keittoajat sekä veden ja maissin suhteet vaihtelevat jossain määrin. Käytin tässä oman pakkauksen ohjeen mukaisia määriä.

VINKKI! Käytin paistovuoan pohjalla leivinpaperia lähinnä varmistamassa, että saan leikattua sieltä nätin palasen kuvaan. Toimi hyvin, mutta toimisi varmasti myös paljaaltaan.

PS. Tämä on reseptikisan 3. osakilpailu. Ensimmäisessä osassa pääsin finaaliin tällä grillausreseptillä, luomupossunkylkeä ja kolmea kaalia. Tuomarina toimii chef Sasu Laukkonen. Neljästä osakilpailusta kerätty finaali kisataan loppuvuodesta. Ilmoittelen sitten tarkemmin vaalityön merkeissä. :)

Juustolla kuorrutettu jauheliha-polentavuoka

4-6 hlölle

500 g naudan jauhelihaa

2,5 dl polentaa (150 g)

12,5 dl vettä

2 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina

muutama oksa timjamia, lehdet irrotettuina

muuta lehti salviaa

1 l suppilovahveroita

1 sipuli, hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 dl valkoviiniä

2 dl kermaa

1 pallo mozzarellaa (200 g)

1 dl raastettua parmesaania

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

(yrttejä viimeistelyyn)

Tee ensin polenta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada valuva maissipuuro vuokaan ja anna sen jähmettyä (viileässä kuten jääkaapissa tai parvekkeella tietenkin nopeammin).

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista sienistä liiat nesteet pois. Laske lämpöä keskitasolle ja lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää sipuli ja yrtit ja sekoita ne sienten joukkoon. Anna kuullottua muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota vielä minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista se. Kaada pohjalle valkoviiniä ja anna sen haihtua. Kaada sekaan kerma ja anna hautua hiljalleen muutama minuutti. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos jähmettyneen polentan päälle. Revi mozzarellasta soiroja pinnalle kauttaaltaan. Raasta päälle parmesaania. Laita vuoka uuniin ja paista 30-40 min. Katso loppuvaiheessa mozzarellan väriä ja kun siihen alkaa ilmestyä ruskeita täpliä, ota vuoka pois uunista. Voit viimeistellä vuoan tai annokset tuoreyrteillä. http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2014/10/Badge.pngMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuPorsaankylkeä vietnamilaisittainLaihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"Grillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin keraMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTAVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
arkiruokajauhelihakilpailukotiruokaKotitilaLihaa parhaimmillaanpolentareseptireseptikilpailuuuniruoka

Tuoreimmat aiheesta

arkiruoka
  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä

  • 10.01.201718:34
    lihamureke

    Lihamureke italialaisittain

  • 19.10.201518:58
    bataatti

    Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla - nopeaa lohturuokaa

  • 20.01.201522:03
    gluteeniton

    Munakoisopurilainen à la Viljaton kattaus

MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved