Jouluisen juhlava The New York Sour Cocktail
Tässäpä juhlavan oloinen ja hyvin helppo klassikko-cocktail, joka sopii mihin tahansa tilanteeseen, mutta ulkoasunsa puolesta mainiosti jouluun tai vaikka jouluaskareiden hengähdystuokioon tai pakettien paketoimisen kylkeen. New York Sour kehitettiin muuten Chicagossa jo 1800-luvun lopulla.
VINKKI! Drinkki toimii niin reseptin mukaisesti kuin myös valkuaisella höystettynä, sour kun on. Makuasia ja hyvää sen kanssa tai ilman.
PS. Tsekkaa myös muut drinkkiohjeet!
PPS. Tämä blogi siirtyy vuodenvaihteessa osoitteeseen sivumaku.fi. (uudellla ilmeellä). Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
The New York Sour Cocktail
4 cl bourbonia (muukin viski käy)
2 cl sokerilientä (1:1)
2 cl sitruunamehua
2 cl punaviiniä
sitruunankuorikiehkura
jäämurskaa tai pieniä jäitä
on the rocks -lasi
Laita sheikkeriin jäitä ja kaada sinne viski, sokeriliemi ja sitruunamehu.
Sheikkaa kylmäksi 15 sek. Täytä on the rocks -lasi jäämurskalla tai pienillä jäillä.
Kaada sheikkerin sisältö siivilöitynä lasiin.
Kaada punaviini varovasti drinkin pinnalle ja viimeistele sitruunankuorikiehkuralla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan