Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen voikana - syntisen hyvää

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 30.10.2016 16:51

Maanantaista on meillä muotoutunut lohturuokapäivä. Runsaita makuja ilman ajatustakaan ravintoarvoista sun muusta. Yllättävän usein se kääntyy myös broileriruokien pariin.

MTV Oy, All rights reserved

Viime maanantaina silmään osui hyvältä kuulostava resepti intialaisesta voikanasta. Butter Chicken on punjabilaisesta keittiöstä kumpuava klassikko, joka kehitettiin Moti Mahal -raflassa Delhissä. Siitä liikkuu paljon erilaisia versioita, mutta perusjuju on mausteisessa jogurttimarinadissa maustunut kana, joka kypsennetään miedossa, tomaattisessa curry-voikastikkeessaa.

New York Timesin resepti oli niin pirun hyvä, etten lähtenyt säätämään sitä oikeastaan mitenkään. Tuntui suorastaan velvollisuudelta jakaa tämä ilosanoma teillekin. Supermaukas ruoka niin Intian helteisiin kuin Suomen talvipakkasiinkin.

VINKKI! Kanaa pitäisi marinoida useampi tunti, mutta itsellä se lepäsi vain reilun tunnin jääkaapissa ja hyvää tuli.

Intialainen voikana

6 hlölle Valmistuaika: 1 h 15 min + marinointi 1-24 h

Marinadi:

1,5 kg broilerin koipia

4 dl paksua kreikkalaista jogurttia

2 rkl sitruunan mehua

1,5 rkl kurkumaa

2 rkl garam masalaa

2 rkl juustokuminaa (eli jeeraa eli roomankumina) jauhettuna

Kastike:

150 voita

2 sipulia, hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 rkl juustokuminan siemeniä

1 kanelitanko

2 tomaattia, palasteltuna

2 punaista chiliä (tai 1 jalapeno), hienonnettuna

suolaa

3,5 dl kanalientä

4 dl kermaa

1,5 tl tomaattipyreetä

3 rkl mantelirouhetta

0,5 punttia korianteria

basmatiriisiä

naan-leipää (resepti)

mango chutneya

Tee marinadi. Sekoita yhteen jogurtti, sitruunamehu, kurkuma, garam masala ja juustokumina. Levitä marinadi tasaisesti kanan päälle ja laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai korkeintaan vuorokaudeksi.

Ota suuri paistinpannu ja sulata voi siinä keskilämmöllä, kunnes voi alkaa hiukan vaahdota. Lisää mukaan sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja juustokuminan siemenet ja kypsennä, kunnes sipuleihin alkaa tulla väriä.

Lisää sekaan kanelitanko, tomaatit, chilit ja suolaa. Kypsennä n. 10 min, kunnes chilit alkavat pehmentyä.

Lisää mukaan kanankoivet marinadeineen ja kypsennä 5 min. Sekoita joukkoon kanaliemi. Kiehauta ja laske lämpöä matalalle ja anna hautua ilman kantta 30 min.

Sekoita joukkoon kerma ja tomaattipyree ja anna kanan kypsyä kypsäksi, 10-15 min.

Lisää mantelirouhe ja anna porista vielä 5 min. Tarjoile ja ripottele pinnalle korianterinlehtiä. Tarjoile basmatiriisin, naan-leivän ja mango chutneyn kera.

Lisää aiheesta:

Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaRakastatko nepalilaista? Siinä tapauksessa, tämä puolessa tunnissa valmistuva lihapullaresepti on juuri sinua vartenYksi maailman parhaimmista ruoista: Tätä curryherkkua jokaisen tulisi maistaa ainakin kerran elämässäänKana Tikka Masala - nopea versioLihamureke italialaisittainChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä