Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla
Törmään enää harvoin uusiin mielenkiintoisiin ja yksinkertaisiin pastaohjeisiin, mutta tämä New York Timesin mausteinen kirsikkatomaattipasta alkoi soittaa heti kelloja. Pasta toimii myös ilman chiliä ja vegaani voi korvata juuston vegaanisella vaihtoehdolla tai jättää sen pois.
Tämän pastan hienous syntyy tuoreiden kirsikkatomaattien karamellisoimisen kautta saadulla syvyydestä, jolle chili tuo syvyyttä ja säpäkkyyttä sekä hauskoista, rapsakoiksi paistetuista kapriksista, jotka olivat tyyliltään uusi tuttavuus. Pienet nökäreet kermaista ricottaa pehmensivät kokonaisuutta mukavasti, kun taas parmesaani tai pecorino veisivät makua yhä syvempään päähän.
Muokkasin alkuperäistä reseptiä erilaisella rytmityksellä, koska siinä pastaa keitettäisiin lopulta 15 min. Voi kauheeta. Kantsii aina muistaa, että pasta ei odota ketään tai mitään, vaan muut odottavat sitä.
PS. Tämä blogi siirtyy vuodenvaihteessa osoitteeseen sivumaku.fi. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
Chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla
4 hlölle
450 g kuppipastaa eli orecchiette tai tofette, miksei simpukkapasta gnocchikin
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia, valutettuna
3 rkl tomaattipyreetä
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta maun mukaan
700 g kirsikkatomaatteja, halkaistuna
1 puska basilikaa, hienonnettuna
ricottaa, parmesaania tai pecorinoa viimeistelyyn
suolaa
mustapippuria
Kuumenna puolet öljystä pannulla. Taputtele kaprikset vielä talouspaperilla kuiviksi ja lisää pannulle. Paista ne rapsakoiksi välillä sekoittaen, 3-5 min. Nosta kaprikset kuivumaan talouspaperin päälle.
Laita pastavesi kuumenemaan isoon kattilaan. Lisää pannulle tomaattipyree ja kypsennä sitä keskilämmöllä hämmennellen pari minuuttia, kunnes sen väri hiukan syvenee. Lisää loput oliiviöljystä, valkosipuli ja chilirouhe. Kuullota pari minuuttia.
Kun pastavesi kiehuu kattilassa, lisää suola. Laita pannulle mukaan kirsikkatomaatin puolikkaat. Mausta niitä suolalla ja pippurilla. Anna paahtua muutama minuutti. Lisää 2 dl pastan keitinvettä tomaattiseokseen. Laita pasta kiehumaan.
Hämmennä välillä tomaattiseosta. Kun pasta alkaa olla al dente, valuta se, mutta säästä varoiksi kupillinen keitinvettä, jolla voit jatkaa kastiketta, mikäli näyttää liian kuivalta. Sekoita tomaattikastikkeeseen puolet basilikasta ja mausta mieleiseksi. Sekoita kattilassa keskenään pasta ja kastike.
Annostele pasta lautasille ja ripottele pinnalle kapriksia, juustoa ja loput basilikasta. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti