Grillikylki BBQ-kastikkeessa

MTV Oy, All rights reserved

Grillikauden arvokkaimmat aateliset ovat omalla parilalla entrecôte ja possunkylki. "Anterosta" ehdin jo kirjoittaakin ja nyt olisi vuorossa isompi köntti lihaa bbq-soosilla kruunattuna. Tasapainoksi lautaselle sopii vaikkapa grillatut kasvikset.

Ihan parasta porsaankylki on mielestäni yli yön uunissa hautuneena, mutta se on enemmän syksy- ja talvikokkailua. Kesä, barbeque-tahmaisuus ja karsinogeenit kruunaavat suvi-illan satoi tai paistoi. Kyljen kilohinta 4,90/kg. Ei paha.

PS. Ja se, mikä ei kesään kuulu, on kaupan grillimauste. (Eikä kevääseen, syksyyn tai talveen.)

Grillikylkeä BBQ-kastikkeella 1 kg grillikylkeä

suolaa

BBQ-kastike 1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

2,5 dl ketsuppia

1 dl tummaa siirappia

0,5 dl tummaa sokeria

0,5 dl colaa

2 rkl worchestershire-kastiketta

3 tl chilirouhetta

2 tl suolaa

2 rkl timjamia, oreganoa ja rosmariinia

1 rkl savupaprikajauhetta

2 tl tabascoa

2 rkl punaviinietikkaa

Keitä lihaa suolatussa vedessä 45 min. Jos ei mahdu kokonaisena kattilaan, laita puoliksi. Jäähdytä. Tee lihan keittyessä bbq-kastike.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattila ja lorauta sille oliiviöljy. Lisää sipuli- ja valkosipulisilppu ja kuullota niitä hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Anna hautua 20 min. Soseuta. Maistele ja mausta mieleiseksesi. Jäähdytä. Kaada kastike marinadiksi lihan ympärille, mutta säästä kastiketta ainakin lasillinen grillissä sivelyä varten. Anna lihan marinoitua yön yli, mutta vähintään pari tuntia. Hyvää siitä tulee tosin pelkällä glaseerauksellakin. Ajan kanssa parempaa.

Lämmitä grilli kuumaksi ja anna läskin käristä. Kääntele lihaa, jotta joka puoli saa hivenen hiiltyneen kuoren. Kauniit parilaraidat ei ole tässä hyvä juttu. Karsinogeeniä kehiin, mutta kohtuudella.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!