Pulled chicken -burger - riivitty kanahampurilainen

MTV Oy, All rights reserved

Burgeriprojekti siirtyi pulled-lihaan, jolle suomenkieliseksi vastineeksi sopii parhaiten riivitty. Toinen suomennos on nyhtö. Ylikypsäksi keitettyä lihaa, joka hajoaa käsiin. Siksipä se riivitään sormin tai haarukalla säikeiksi ja nautitaan mitä moninaisimmilla herkullisilla tavoilla. Useimmiten liha taitaa olla possua, mutta itse koitin onneani broilerilla. Varsin hyvällä lopputuloksella. 

Lihana kannattaa käyttää sekä koipea että rintaa. Homma hoitunee rintafileilläkin, mutta koivessa on enemmän makua ja rasvaa, jotka antavat runkoa kokonaismaulle. Luista ja nahasta on toki oma pikku vaivansa, mutta ne irtoavat kypsästä lihasta kuin itsestään.

Burgerin täytteet kannattaa pitää yksinkertaisina. BBQ-soosissa haudutettu ja sillä kostutettu liha maistuu reilusti jo sellaisenaan, mutta cole slaw antaa siihen oivan säväyksen. Mukaan voi laittaa lisäksi esim. salaattia, cheddaria tai vaikka avokadoa.

Omaa BBQ-soosia oli jäljellä hiukan turhan vähän, joten jatkoin soosia oluella ja chilisoosilla. Toimi hyvin. Kastikkeessa saa olla tuhdisti makua, jotta se painuu lihaan asti, mutta muista, että soosia vielä haudutellaan kokoon, jolloin turhan tulinen versio voi tehdä tepposet. Ydinseikka on maistella ja maustaa soosia oman maun mukaiseksi.

VINKKI!Lihaa voi tehdä kerralla isomman satsin ja pakastaa loput. Säikeet sopivat myös seuraavan päivän salaattiin, tacoon, burritoon, pizzan päälle, sandwichin väliin jne.

PS.Sivumakua voi seurata tehokkaasti myös Facebookissa, Instagramissa sekä Twitterissä.

Pulled chicken -burger

4 hlölle

2 broilerin koipea

2 broilerin rintafileetä

1 sipuli hienonnettuna

kasvisöljyä

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1-3 rkl chilikastiketta (esim. Tabasco Chipotle)

1 rkl savustettua paprikajauhetta

3 dl BBQ-kastiketta (resepti)

cole slaw -salaattia (resepti)

hampurilaissämpylöitä

suolaa

pippuria

(salaattia)

(cheddaria)

(avokadoa)

Kuumenna iso kattila keskilämmölle. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lorauta kattilan pohjalle öljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä minuutin verran. Paista kanojen "pinnat kiinni" eli ruskista kevyesti. Ripottele päälle savupaprikaa ja kaada BBQ-soosi ja chilikastike sekaan. Kiehauta ja laske lämpöä miedolle - kuitenkin niin, että seos kiehuu hiukan. Hauduta 4-5 h tai kunnes liha hajoaa käsiin - maista puolivälissä ja säädä mausteisuus ja tulisuus mieleiseksi. Nosta kypsä liha jäähtymään ja keitä kastiketta kasaan. Kun pystyt repimään lihaa sormillasi, riivi säikeet irti kaikkialta ja poista luut ja nahat. Kun kastike on sopivan paksua (kuitenkin helposti valuvaa), kippaa mukaan liha ja anna lämmetä. Paahda tai grillaa sämpylöitä sillä välin ihan hiukan. Nosta lihaseosta sämpylän pohjan päälle, lisää päälle cole slaw'ta, peitä sämpyläkannella ja iske kiinni.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!