Burgeriprojekti siirtyi pulled-lihaan, jolle suomenkieliseksi vastineeksi sopii parhaiten riivitty. Toinen suomennos on nyhtö. Ylikypsäksi keitettyä lihaa, joka hajoaa käsiin. Siksipä se riivitään sormin tai haarukalla säikeiksi ja nautitaan mitä moninaisimmilla herkullisilla tavoilla. Useimmiten liha taitaa olla possua, mutta itse koitin onneani broilerilla. Varsin hyvällä lopputuloksella.
Lihana kannattaa käyttää sekä koipea että rintaa. Homma hoitunee rintafileilläkin, mutta koivessa on enemmän makua ja rasvaa, jotka antavat runkoa kokonaismaulle. Luista ja nahasta on toki oma pikku vaivansa, mutta ne irtoavat kypsästä lihasta kuin itsestään.
Burgerin täytteet kannattaa pitää yksinkertaisina. BBQ-soosissa haudutettu ja sillä kostutettu liha maistuu reilusti jo sellaisenaan, mutta cole slaw antaa siihen oivan säväyksen. Mukaan voi laittaa lisäksi esim. salaattia, cheddaria tai vaikka avokadoa.
Omaa BBQ-soosia oli jäljellä hiukan turhan vähän, joten jatkoin soosia oluella ja chilisoosilla. Toimi hyvin. Kastikkeessa saa olla tuhdisti makua, jotta se painuu lihaan asti, mutta muista, että soosia vielä haudutellaan kokoon, jolloin turhan tulinen versio voi tehdä tepposet. Ydinseikka on maistella ja maustaa soosia oman maun mukaiseksi.
VINKKI! Lihaa voi tehdä kerralla isomman satsin ja pakastaa loput. Säikeet sopivat myös seuraavan päivän salaattiin, , burritoon, pizzan päälle, sandwichin väliin jne.



