Aloitin viime kesänä tutustumisen burgerin saloihin. Sanotaan jälleen, että hampurilainen on päässyt Suomessa muun katuruoan ohella rapakuntoon. Harvassa on ne paikat, joissa herkku saisi kohtelun, jonka se ansaitsee. Edes hiukan vaivaa. Edes jotain, joka ei tule pakastimesta tai purkista. Burgerin tekeminen on taitolaji, jonka mestareita arvostan siinä missä muitakin korkeatasoisia keittiömestareita.
Pulled pork eli nykysuomena nyhtöpossu on burgeritäytteistä suosituimpia pihvin jälkeen. Se on kiitollinen ruoka, koska valmistuu liki itsestään ja palkitsee odottajansa ruhtinaallisesti. Olennaisia seikkoja ovat vain alkumaustaminen, pitkä haudutus ja maustesoosi. Edullista ruokaa, joka kerää vain kiitosta, ihailua ja makumuistoja.
Burgeri on periaatteessa helppo valmistaa, mutta valmistelu täytyy aloittaa edellisenä päivänä. Ensin lihan pintaan kuivamarinadi. Seuraavana päivänä haudutus, bbq-soosi sekaan, sämpylän päälle, mukaan coleslawta, sämpyläkansi hatuksi ja nauttimaan.
VINKKI! Burgerisämpylä on tietenkin parasta tehdä itse. Ohjeen löydät täältä. Sama pätee coleslawiin. Sen resepti on täällä.
VINKKI 2! BBQ-kastike on toinen kokin taidonnäyte. Tässä pari vaihtoehtoa lisää.

