Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Brunssivinkki kesälle: Ravintola Viikinsaari, Tampere

MTV
Julkaistu 17.06.2019 11:30

MTV LIFESTYLE

Unelmien kesäpäivä Tampereella voi alkaa varhain Tammelantorilta, mutta sen jälkeen onkin jo aika hypätä laivaan ja suunnata brunssille Viikinsaareen. On eittämättä lajissaan kaupungin parhaita. Ja höysteeksi upeat järvimaisemat ja Viikinsaaren idyllisyys.

Viikinsaari on kuulunut tamperelaiseen kesään jo vuodesta 1866. Varmaan aiemminkin, mutta tuolloin saareen rakennettiin ulkoilmaravintola. Sittemmin tilalle on rakennettu tulipalojen myötä parikin kesäravintolaa, joista viimeisin avattiin 1886.

viikinsaari-saliMTV

Ravintolan tarjonta ja taso ovat vaihdelleet paljonkin vuosikymmenten varrella. Pari vuotta sitten tehtiin ryhtiliike, jossa chef Anette Mellin nostettiin Viikinsaaren ravintolasta ja laivakuljetuksista vastaavan Hopealinjojen ravintolatoimenjohtajaksi.

Mellin alkoi panostaa lähiruokaan, josta osa nousee ravintolan viereltä kasvulaatikoista ja villiyrtit Viikinsaaren maastosta. Paikalliset lähituottajat ovat hyvin edustettuina.

viikinsaari-anette-mellinMTV

Saimme kutsun tulla maistelemaan ravintola Viikinsaaren suosituksi tullutta brunssia. Lauantaipäivälle brunssi veti peräti 180 varausta. Päälle spontaanit ruokailijat.

Suosiota on helppo selittää. Notkuvat pöydät täysin itse tehtyjä herkkuja uniikin upeassa miljöössä pitäisi riittää menestyskonseptiksi missä vain. Brunssi- ja seisovan lounaspöydän välinen ero on varsin utuinen, etenkin kun Viikinsaaren tarjonnasta puuttuvat ne klassiset brunssipöydän ainekset pakaste-croissanteista pakastekakkuihin. Mutta mitäpä niillä termeillä, jos tarjonta on hyvää.

viikinsaari-lohi

viikinsaari-vege

viikinsaari-jalkiruoka

Täräytän tähän koko tämän kertaisen brunssin sisällön, joka on pitkälti muulloinkin tällainen, mutta elää jossain määrin sesongin mukaan.

Omia suosikkeja on vaikea sanoa, koska pidin eniten juuri monipuolisesta kokonaisuudesta, jossa laatu on tasaisen hyvä ja lopputulos enemmän kuin osiensa summa. Pidin myös siitä, että varsinaista lihaa oli vain yhdessä ruoassa eikä tarjonta asettautunut muun kuin hyvän ruoan otsikon alle. Ellei lähiruoan painotusta huomioida. Pöydästä pitäisi jokaisen löytää mieluista syötävää tai myöntää olevansa vahvasti ruokarajoitteinen.

VIIKINSAAREN BRUNSSI

Tuoreita sesongin mukaisia vihanneksia
Tomaattia ja sipulia basilikaöljyssä & luomumozzarellaa
Paahdettua kukkakaalia, kikherneitä & hasselpähkinää
Friseesalaattia & karpaloita ja sinappivinaigrettea
Paahdettua porkkanaa, siemeniä ja fetajuustoa
Luomucouscous-salaattia & grillikasviksia
Minttupestoperunasalaattia
Sellerihummusta

•

Talon sinappisilliä
Nygrenin kylmäsavulohta
Lämminsavustettua lohta lankulla & lipstikka-aiolia
Mattilan possupastramia

•

Lihapullia ja savupaprikakastiketta
Seitania barbecue-kastikkeessa
Luomumunakasta & pinaattia
Lähijuustoja & hilloa

•

Maatiaismaitopannaria
Ahlmanin tilan jogurttia
Mansikka- ja raparperihilloa
Marjoja
Luomumysliä

•

Karkkipäivän makeita herkkuja ja poppareita

•

Luomutee / luomukahvi
Omenamehua

Brunssin alkuun Anette tarjosi maistiaisen à la carte -listalta. Ahlmanin fetaisaa, tomaattia & lipstikkajukurttia (11 €) on upean kesäinen annos fritattua juustoa, jonka rasvalle lipstikkajogurtti antaa lempeän pyöreää sävyä.

viikinsaari-feta

viikinsaari-verantaMTV

Brunssin hinta on 27 euroa, joka edustaa kaupungin muuhun tarjontaan nähden varsin oivaa hinta/laatua.

Laivamatka Viikinsaareen kustantaa verkkokaupassa aikuisilta 12 €, koululaisilta, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 9 € ja 3-12-vuotiailta lapsilta 7 €. Lisäksi perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 3-12 v.) 30 €. Muut perheen lapset à 5 €.

HUOM! Heinäkuun alusta alkaen ravintola Viikinsaari hyvittää laivamatkat perjantaisin klo 18 jälkeen menun syöjille.

Ravintola Viikinsaari, Tampere

laivayhteydet Laukontorin rannasta

VINKKI! Tsekkaa myös muut Pirkanmaan alueen reissun arvoiset ravintolat!

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja ravintoloista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

viikinsaari-terassi

 viikinsaari-naudat

viikinsaari-laiva

Lisää aiheesta:

Ravintola-arvostelu: Kajo, TampereRavintola-arvostelu: Wistub Alsace, TampereRavintola-arvostelu: Los Pollos, TampereRavintola-arvostelu: Stefan's Steakhouse, Tampere - parsamenuRavintola-arvostelu: C, Tampere, vol. 2Ravintola-arvostelu: Suomalainen klubi, brunssi, Tampere
Tampereravintola
MTV

MTV

MTV

MTV

MTV

MTV
MTV

Tuoreimmat aiheesta

Tampere
  • 02.11.201921:36
    Piemonte

    Ravintola-arvostelu: Puisto, Tampere feat. Fernanda Giamellon piemontelainen illallinen

  • 24.09.201908:51
    ravintola-arvostelu

    Ravintola-arvostelu: Dabbal, Tampere – Wolfberger-viinintekijäillallinen

  • 24.07.201913:21
    mielipide

    Tammelantori – agraariajan jäänne keskellä Tamperetta

  • 18.06.201908:53
    Henrik's

    Ravintola-arvostelu: Henriks, Tampere

  • 13.05.201910:07
    viini

    Riesling- ja Spätburgunder -viikot Tampereella 13.–26.5.2019 – parhaat palat