Yrttitäytteinen lampaanpaisti
Erinomainen menetelmä saada makua koko lampaanpaistiin, on täyttää luuttomaksi aukaistu paisti yrteillä, sitoa se kiinni ja taputella yrttimausteutus vielä ulkopuolellekin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
6-8 hengelle
- 1,5 kg lampaanpaisti
- luuttomaksi avattuna
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 1 salottisipuli silputtuna
- 1 tl rakuunaa
- 2 tl kirveliä
- 2 rkl persiljasilppua
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 50-75 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 175 asteeseen. Taivuta liha auki, mausta sisältä suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita pehmeään voihin sipulisilppu ja yrtit ja levitä se paistin sisälle. Ummista paisti ja sido se tiukasti paistinlangalla. Mausta ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
3 Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin poistat sidelangan.
4. Tarjoile hasselbackanperunoiden ja kasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti