Yrttitäytteinen lampaanpaisti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667684/landscape16_9/515/290/8695a650c5df7358c696bb67cd296aaa/ev/933771-4179.jpg)
Erinomainen menetelmä saada makua koko lampaanpaistiin, on täyttää luuttomaksi aukaistu paisti yrteillä, sitoa se kiinni ja taputella yrttimausteutus vielä ulkopuolellekin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
6-8 hengelle
- 1,5 kg lampaanpaisti
- luuttomaksi avattuna
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 1 salottisipuli silputtuna
- 1 tl rakuunaa
- 2 tl kirveliä
- 2 rkl persiljasilppua
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 50-75 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uni 175 asteeseen. Taivuta liha auki, mausta sisältä suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita pehmeään voihin sipulisilppu ja yrtit ja levitä se paistin sisälle. Ummista paisti ja sido se tiukasti paistinlangalla. Mausta ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
3 Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin poistat sidelangan.
4. Tarjoile hasselbackanperunoiden ja kasvisten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka