Yrteillä täytettyä, höyrytettyä broilerinrintaa
Broilerinrinta maustetaan ihanilla tuoreyrteillä ja tarjotaan riisi-ohra-lisäkkeen kanssa.
Ainekset
- 4 broilerinrintaa
- salviaa
- rakuunaa
- 20 g voita
- suolaa
- 4 rkl sitruunamehua
- tuoreita siitakesieniä
Laventelimaustettu riisi-ohra
- 3 dl riisi-ohraa
- suolaa
- basilikamausettua oliiviöljyä
- tuoretta laventelia
Valmistusohje
Paista broilerinrintojen pinnat kiinni niin, ettei liha kypsy kuitenkaan sisältä. Mausta suolalla ja leikkaa lihoihin onkalo. Silppua yrtit ja sekoita ne voin joukkoon. Laita yrttivoi broilerinrintojen sisään ja nosta lihat höyrykääreeseen.
Purista päälle sitruunamehua ja kypsennä mikrossa täydellä teholla noin viisi minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä laventelimaustettua riisi-ohraa ja paistettuja siitakesieniä.
Mittaa riisi-ohra ja tuplamäärä (6 dl) vettä höyrykääreeseen ja mausta se suolalla. Kypsennä mikrossa vartin verran, kunnes riisi on imenyt veden kokonaan. Mausta basilikaöljyllä ja tuoreilla laventelinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa