Mainos
Mainos

Piparit voi leipoa jo hyvissä ajoissa ennen juhlia. Nämä piparit on suunniteltu ylioppilasjuhliin, mutta muihin valmistujaisiin voi tehdä toisenlaisen koristelun, esimerkiksi juhlittavan nimikirjaimet. Samppanjalasi on sopivan kokoinen muotti näille pipareille.

n. 20 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras murotaikinaa tai juhlamurotaikinaa (400 g pakaste)
  • n. 200 g vadelmahilloa

Koristeluun

  • n. 150 g kuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata

Murotaikina

  • 125 g laktoositonta voita tai margariinia
  • 1½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja.

Paista niitä 200-asteessa noin 5-8 minuuttia. Jäähdytä piparit hyvin ennen koristelua.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi".

Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot.

Muista tarjoiltaessa varoa, että suklaa ei tartu tosiin pipareihin.

Murotaikina voi halutessa myös leipoa itse.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.