Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ylellinen vadelmavaahtotorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä ihanaa torttua ei tarvitse paistaa, vaan se jähmettyy jääkaapissa. Muista vain ottaa se esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Pohja

  • 100 g voita
  • 250 g digestive-keksejä

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 400 g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1 tl voita
  • mantelilastuja
  • 2 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 10 tuoretta vadelmaa

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita se murskattujen keksien kera. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä. Soseuta vadelmat. Vatkaa vadelmasose, sitruunamehu ja tomusokeri, lisää sulatetut liivatteet samalla vatkaten.

2. Vatkaa kerma paksuksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele kaikki vadelmapyreeseen. Kaada taikina vuokaan ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

3. Ota torttu jääkaapista n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Paahda mantelilastut voissa ja pistele ne tortun ympärille. Asettele vadelmat tortun päälle ja sekoita hyytelö pehmeäksi, penslaa kakku hyytelöllä.

Lisää aiheesta:

Kesänraikas vadelmavaahtotorttuPakastettu juustokakkuVadelmavuoatPuolukkajäädyke rapealla kanelipohjallaPakastettu ranskankermatorttuSuklaa-kookos-limetorttu
VadelmapiirakkaTorttuMakeat leivonnaisetPääsiäinenYstävänpäiväJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kesänraikas vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vadelmia kauramuron ja vaniljajogurtin kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vadelmavuoat