Vohvelit

Tämä on vanha kunnon isoäidin resepti vohveleille. Kermavaahto ja hillo ovat klassisia lisukkeita.

10 vohveliin

  • 1 kananmuna
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 ½ dl vettä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 5 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sulata voi. Vatkaa muna. Vatkaa mukaan suola, vesi, sekä jauhot vähän kerrallaan. Lisää voisula.

2. Vatkaa kerma ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota hieman. Penslaa vohvelirauta voisulalla ja paista vohvelit.

3. Tarjoile kermavaahdon ja hillon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!