Vohvelit
Tämä on vanha kunnon isoäidin resepti vohveleille. Kermavaahto ja hillo ovat klassisia lisukkeita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 vohveliin
- 1 kananmuna
- 1 maustemitta suolaa
- 2 ½ dl vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Sulata voi. Vatkaa muna. Vatkaa mukaan suola, vesi, sekä jauhot vähän kerrallaan. Lisää voisula.
2. Vatkaa kerma ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota hieman. Penslaa vohvelirauta voisulalla ja paista vohvelit.
3. Tarjoile kermavaahdon ja hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa