Vohvelit kerman ja hillon kera
25. maaliskuuta Ruotsissa vietetään kansallista vohvelipäivää. Rapeat vohvelit kerman ja hillon kera ansaitsevat juhlapäivänsä myös Suomessa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
1 satsiin
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl maitoa
- 1 tl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- hilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sihtaa seos maitoon samalla sekoittaen. Lisää sokeri, suola ja juokseva margariini tai voisula.
2. Kun paistat ensimmäisen vohvelin, penslaa vohvelirauta voilla tai margariinilla, se riittää yleensä koko satsin paistamiseen. Tarvitset ¾-1 dl taikinaa jokaiseen vohveliin.
3. Vatkaa kerma ja tarjoile vastapaistetut vohvelit kermavaahdon ja hillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti