Vohvelit kerman ja hillon kera

25. maaliskuuta Ruotsissa vietetään kansallista vohvelipäivää. Rapeat vohvelit kerman ja hillon kera ansaitsevat juhlapäivänsä myös Suomessa!

1 satsiin

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

Tarjoiluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • hilloa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sihtaa seos maitoon samalla sekoittaen. Lisää sokeri, suola ja juokseva margariini tai voisula.

2. Kun paistat ensimmäisen vohvelin, penslaa vohvelirauta voilla tai margariinilla, se riittää yleensä koko satsin paistamiseen. Tarvitset ¾-1 dl taikinaa jokaiseen vohveliin.

3. Vatkaa kerma ja tarjoile vastapaistetut vohvelit kermavaahdon ja hillon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.