Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Virolaiset hapanlimput

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • Kolme limppua

Hapantaikina

  • 10 g hiivaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1,5 dl piimää
  • 3 dl hienoa ruisjauhoa

Taikina

  • hapantaikina
  • 1 l vettä
  • 15 g hiivaa
  • n. 1 kg hienoa ruisjauhoa
  • 2 rkl suolaa
  • 1,5 rkl jauhettua kuminaa

Valmistusohje

1. Hapantaikina: Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita hiivavesi, huoneenlämpöinen piimä ja ruisjauho puuroksi. Peitä tuorekelmulla ja anna seistä keittiössä 1-2 päivää.

2. Liuota hapantaikina 7,5 desiin kädenlämpöistä vettä. Vaivaa joukkoon puolet jauhosta ja aseta peitetty kulho lämpöpatterin lähelle 12-16 tunniksi. Liuota hiiva 2,5 desiin kädenlämpöistä vettä, sekoita se aiempaan taikinaan, samoin suola ja kumina ja vaivaa joukkoon loput jauhot Leivinpöydällä. Anna taikinan nousta 3-4 tuntia. Kannattaa ottaa nokare taikinaa seuraavaan leivontaan, laita se muovipussiin ja säilytä jääkaapissa.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vaivaa taikina hyvin ja leivo kolme pitkulaista limppua. Silitä kostutetuilla käsillä leipien pinta sileäksi ja nosta leivät poikittain uunipannuun. Anna nousta peitettynä lämpimässä paikassa 45 minuuttia. Pistele muutama reikä leipiin haarukalla. Paista leipiä ensin 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja paista leivät kypsiksi, noin 50 minuuttia. Kääri limput pyyhkeisiin ja jäähdytä ritilällä

Tämä leivontaurakka ei ole kiireisille ja stressaantuneille. Mutta ah, miten hyvää leipää onkaan tuloksena. Tiivistä, mehevää, suloisen hapanta ja hyvin kestävää. Anna mielellään leivän levätä paistamisen jälkeen seuraavaan päivään, ennen kuin alat leikata sitä.

Lisää aiheesta:

HapantaikinaleivätKarkeaa ruisleipää hapantaikinastaTumma kuminaleipäSaksanpähkinäleipäGotlantilainen leipäSetsuuri
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä